23.05.2012, Miroslav Fuks

Pivarník: Do zápasu půjde nejlepší možná sestava

Pivarník: Do zápasu půjde nejlepší možná sestavaFC Vysočina učiní tuto sobotu od 17 hodin tečku za druhou ligou a doufá, že se tak stane na hodně dlouhou dobu! Stane se tak v zápase, který měl být velkým finále v rámci postupového boje o Gambrinus ligu. Jenže Jihlava už v sobotu návrat mezi elitu oslavila a jejich soupeř – FC Bohemians Praha – zažívá v závěru jara sérii velkých zklamání.

 

Jeden z aspirantů postupu, který přezimoval na 2. příčce se stejným počtem bodů jako Vysočina, nyní ví, že maximálně může dosáhnout na konečnou čtvrtou pozici. Kdo by byl býval čekal, když Střížkov mezi 21. a 23. kolem vyhrál v Ústí nad Labem (0:1), doma smetl Znojmo (4:0) a ve stejném poměru si poradil i v Třinci. Tehdy se zdálo, že zelenobílí zapomenout na zaváhání z úvodu jara (domácí prohra s Brnem, remízy v Čáslavi a doma s Vlašimí), které stály místo trenéra Františka Baráta. Jeho nástupce Jaromír Jindráček se uvedl právě výhrou v Ústí a měl solidně nakročeno do ligy. Tyto ambice zhatilo trvající šestizápasová série bez výhry, z níž vzešel jeden jediný bod za domácí bezbrankovou remízu se Zlínem. Šanci na alespoň třetí pozici pak Bohemians ztratili před týdnem v Sokolově, kde podlehli 3:0.

Bohemians přitom, podle mnohých, disponují nejsilnějším kádrem ve II. lize. Rozhodně tedy nejzkušenějším, o čemž jasně svědčí jména třicátníků - brankáře Václava Wintera, stoperů Pavla Drska, Jana Pence, obránců Jana Flachbarta a Pavla Grznára, defenzivních záložníků Michala Demetera, Pavla Macháčka a středových záložníků Ondřeja Szaba, Tomáše Fenyka. Nositeli zkušeností a kvality jsou však i běloruský stoper Dmitrij Lencevič, záložník Jiří Šisler a útočníci Stanley Ibe a Peter Očovan. Mimochodem, jihlavskou minulost lze nalézt hned u čtyř hráčů v kádru soupeře – u Wintera, Pence, Demetera a Šislera.

Problém týmu možná spočívá v absenci klasického kanonýra v útoku. Nejlepšími střelci mužstva jsou šestigóloví krajní beci Jan Flachbart a Pavel Grznár. Nejlépe střílejícím útočníkem je Škoda se čtyřmi trefami.

Zatímco na Střížkově panuje zklamání, tak Vysočina zažívá zcela opačné pocity: „Nálada v kabině je nyní opravdu vynikající. O víkendu jsme si užili skvělých oslav postupu a z hráčů spadlo velké napětí, které nás provázelo v posledních měsících. Kluci se těší na dovolenou a zároveň chtějí v závěrečném kole předvést dobrý fotbal. Sezónu rozhodně chceme důstojně dohrát, a proto do zápasu půjdeme v nejlepší možné sestavě,“ zdůraznil trenér Roman Pivarník, který se nebojí, že by hráče mohlo nějak negativně ovlivnit páteční setkání s fanoušky u piva: „Na pivo půjdou naši fanoušci a já doufám, že na setkání s kompletním kádrem dorazí v hojném počtu. Hráči se však obejdou bez alkoholu.“

Sestava FC Bohemians v posledním ligovém zápase: Winter - Dorotík, Lencevič (71. Drsek), Penc, Križan - Hodas (78. Hubič), Macháček (46. Kuťák), Fenyk, Janda - Škoda, Klán.

Poslední vzájemný zápas: Důležitý vstup do nového ročníku Vysočině vůbec nevyšel. Tým proti Bohemians utrpěl hodně nepříjemnou porážku 0:3, která na domácí půdě přišla po sedmnácti měsících a 22 zápasech. Ambiciózní soupeř se ujal velmi šťastného vedení již ve třetí minutě zásluhou Macháčka. Svěřenci Romana Pivarníka se sice snažili, leč bez výsledku. Na začátku druhého poločasu přidal druhý gól Očovan a bylo rozhodnuto. Domácí se i přes řadu nadějných pokusů branky nedočkali. V závěru přidal z penalty třetí gól Flachbart.

Vzájemná ligová bilance FC Bohemians a FC Vysočina:
- 3 utkání  1 – 1 – 1   7 : 6

Web soupeře: www.bohemiansfc.cz

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu