15.04.2012, Miroslav Fuks

Roman Pivarník: Zvládli jsme velmi těžké utkání

Roman Pivarník: Zvládli jsme velmi těžké utkáníFotbalisté FC Vysočina se v Opavě v sobotu podvečer octili v nelehké situaci. S ohledem na výsledky 23. kola II. ligy potřebovali ve Slezsku zvítězit, aby se udrželi v kontaktu s dalšími celky ze špičky soutěže a zároveň odrazili útok dalších týmů z horní poloviny tabulky. Jak toto utkání, které přineslo třetí výhru Jihlavy v řadě, hodnotil trenér Roman Pivarník?

 

Sehráli jsme velmi těžký zápas ve skvělé kulise a fotbalové atmosféře. Těší mne, že jsme ho dokázali zvládnout a dovézt do vítězného konce. Nutno říci, že Opava dnes hrála velmi dobře. Snažila se o jednodušší přechod do útočné fáze a o dlouhé míče přes naše krajní obránce, kteří byli oba menšího vzrůstu. Opava se tak dostávala do určitého tlaku, z čehož vznikaly nebezpečné rohy, standardky a auty. Jsem rád, že jsme tyto situace, velmi dobře zahrávané Sedláčkem, dokázali pokrýt a uskákat. To je pro nás určitě dobrá vizitka.

Na hráče jsem v poločase apelovat, že tempo zápasu je neskutečně vysoké a Opava ho pravděpodobně nebude schopná udržet a nastane u ní určitý výpadek. Skutečně se nám podařilo převzít iniciativu, zahrávali jsme několik rohů a především jsme využili brejku, ze kterého padl náš první gól díky krásné střele Mešanoviće. Těší mne, že jsme dokázali vstřelit i druhou branku a zápas dovézt do vítězného konce.

Na pozápasové tiskové konferenci samozřejmě nemohl chybět ani domácí kouč Josef Mazura, který novinářům řekl: „Věděli jsme, že je Jihlava silná. Má kvalitní střed pole a v kádru disponuje ligovými fotbalisty. Bohužel, dnes se nám neprosazovali útočníci a ani krajní hráči, mám na mysli záložníky a obránce. Ti ofenzívu málo podporují. Škoda, myslím, že ze standardek jsme byli blízko úvodní brance. Hráče jsem v poločase upozorňoval, že Jihlava je schopná využít jednoho brejku a skórovat. To se nakonec skutečně stalo. Hráčům musím za jejich dnešní výkon poděkovat. Zápas odjezdili a odmakali. My se musíme soustředit na jiné zápasy, které budeme schopní porazit.

Brankář Jaromír Blažek během utkání v Opavě potvrdil svoji velkou spolehlivost a tradičně byl středem pozornosti fanoušků a médií i po utkání. Jak tento těžký zápas hodnotil? „Opava prakticky hrozila jen ze standardních situací, ty má opravdu dobré, my jsme byli na ně ale dobře připraveni. Byli jsme si vědomi důležitosti zápasu a zároveň jsme věřili, že v Opavě dokážeme vyhrát. Kvalitu na to máme.“ Blažek zároveň ocenil skvělou prvoligovou fotbalovou atmosféru na opavském stadiónu. Hodně svému týmu pomohl v poslední minutě: "Bylo štěstí, že hráč byl poměrně dost z úhlu, tudíž jsem střelu dokázal pokrýt a vytěsnit na roh.“

Na levém křídle hrající Muris Mešanović se ve Slezsku dočkal své druhé jarní trefy. Byla nejen důležitá, ale i opravdu výstavní. „Hned, jak jsem přihrávku od Karlose převzal, tak mne napadlo, že bych si míč mohl postrčit do středu a vystřelit. Jsem strašně rád, že můj záměr vyšel do puntíku a já vstřelil důležitý první gól zápasu. Navíc jsem asi ještě nikdy neskóroval z takové vzdálenosti,“ smál se šťastný střelec, který se vyjádřil i k vlastnímu utkání: „První půle pro nás byla hodně složitá. Nedařilo se nám podle našich představ a navíc domácí hrozili z nebezpečných standardek. Naštěstí jsme všechny přežili. Do druhé půle jsme šli s tím, že zhustíme a pokryjeme střed pole a prosadíme se po křídlech. Jsem šťastný, že jsme tolik důležitý první gól dokázali vstřelit a poté Mára Jungr přidal pojistku.“

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu