06.04.2012, Jaroslav Wollmann & Miroslav Fuks

Vysočina porazila Spartu Teclovým gólem z penalty

Vysočina porazila Spartu Teclovým gólem z penaltyVysočina proti juniorce Sparty splnila povinnost, ovšem vítězství se nerodilo vůbec lehce. Jihlava se dlouho nemohla proti koncentrovaném a fotbalovému soupeři prosadit. Zlomový moment přišel v 67. minutě, kdy po faulu na Velického rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten bez problému proměnil Stanislav Tecl a zajistil tak výhru cennou 1:0. Sparťanští mladíci jsou tak na jaře nadále bez bodu a už popáté prohráli o jediný gól.

 
FC VysočinaFC Vysočina
22.kolo, pátek 6.4.2012, 18:00
1:0
(0:0)
Sparta BSparta B
 
Góly: 68. Tecl (pen.).
ŽK: Halama - Hybš, Valenta, Folprecht.
Rozhodčí: Mikel - Chytil, Peřina
Diváci: 1750
FC Vysočina: Blažek - Obert (79. Vaculík), Halama, Tlustý, Šilinger - Karlík (46. Jungr), Velický - Gabriel (46. Mešanović), Kučera, Helísek - Tecl
Sparta B: Holý - Jánoš, Krch, Polom, Tomášek - Sýkora, Folprecht, Jirásek, Hybš (78. Putz) - Jurdík (46. Valenta), Griffiths (58. Ujlaky)
 

Komentář

Trenér Roman Pivarník dal důvěru podobné jedenáctce jako ve Vlašimi. Jen vykartovaného Gavriće nahradil Šilinger. Hráči Vysočiny se však více do hry dostali až ve druhém poločase, kdy místo Gabriela a Karlíka šli na hřiště Jungr s Mešanovićem.

Mezi oběma soupeři byl před utkáním v tabulce rozdíl 27 bodů, sparťané na jaře v pěti dosavadních zápasech ještě nebodovali, ovšem na hřišti tento rozdíl nebyl příliš znát. Jednoznačně dominovaly pozorné obrany a sparťanští hráči potvrzovali, že je v nich velká perspektiva a talent. Hostující obrana nechybovala a hráči Sparty zbytečně neztráceli míče a tak Vysočina zdlouhavě kombinovala a neúspěšně hledala okénka v defenzívě soupeře. V první půli se tak zrodily jen dvě šance. Už v 7. minutě se před Blažka prodral Hybě, ovšem tísněn nedokázal pořádně zakončit. Ve 34. minutě se Helísek prodral do vápna, přihrál Kučerovi, který se pokusil o technickou střelu. Tu však Holý bez větších problémů chytil. Za zmínku pak ještě stála střela Karlíka ze 41. minuty, s níž však Holý také neměl problém.

V poločase nebyli spokojení domácí fanoušci ani trenér Pivarník. V kabině tak zůstal krajní záložník Gabriel s defenzivním halvem Karlíkem a do hry šel ofenzivní záložník Jungr a útočník Mešanović. Dvojnásobné střídání přineslo takřka okamžitě zlepšení. Vysočina se rozpohybovala a už po 4 minutách mohla vést. Jungr vysunul Mešanoviće, ten vystřelil možná trochu ukvapeně už z hranice vápna a tak Holý jeho pokus vyrazil. O minutu později do z hranice vápna zkoušel technickou střelu Kučera, ale jeho pokus šel nad. V 52. minutě domácím zatrnulo, když Folprecht hlavičkoval z malého vápna, ovšem skvělý Blažek jeho pokus reflexivně vyrazil. V 54. minutě to zkoušel Jungr za hranicí vápna, jenže vystřelil těsně nad branku. Neuspěl ani v 66. minutě po předložení Tecla – přihrávka mu v dobré pozici nesedla do kroku. Vysvobození pro Vysočinu přinesla 66. minuta, kdy Kučera rozehrál rohový kop nakrátko s Velickým, který ve vápně zvolil překvapivé řešení. Nevrátil balón Kučerovi, ale otočil se s ním směrem k brance. Ve chvíli, kdy chtěl nahrávat do výhodné pozice spoluhráčům, byl Valentou nešikovně podkopnut – jasná penalta! Zodpovědnost na sebe vzal kanonýr Tecl, gólmana poslal Holého na druhou stranu a Jihlava konečně vedla 1:0. Další minuty mnoho fotbalové krásy nepobraly. Domácí se soustředili na bránění nejtěsnějšího vedení a Sparta nemohla nalézt účinnou zbraň na domácí defenzívu. Takové zápasy však postupový boj přináší. Ne vždy se fanoušci dočkají množství pohledných akcí a krásného fotbalu. Vydřené výhry 1:0 jsou ale velmi často cennější pro psychiku hráčů, než drtivá vítězství. Důležité tři body zůstaly doma!

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
8.kolo | Sparta B - FC Vysočina | 1:2
22.kolo | FC Vysočina - Sparta B | 1:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu