21.03.2012, Miroslav Fuks

Pivarník: Čeká nás nevyzpytatelný soupeř

Pivarník: Čeká nás nevyzpytatelný soupeřNa nadcházejícího domácího soupeře nemají fotbalisté FC Vysočina dobré vzpomínky. Varnsdorfský skoro nováček II. ligy totiž Jihlavu na podzim na svém stadiónu vyučil výrazně 4:0. Po tomto utkání se Vysočina odrazila k dobrým výsledkům, ovšem nyní už mají svěřenci kouče Romana Pivarníka obdobný stimul za sebou. V neděli totiž podlehli Znojmu a v pátek nutně potřebují bodovat naplno.

 

Varnsdorf do jara vykročil lépe, než Vysočina. Tým kouče Zdenka Frťaly dokázal hned na úvod dovézt 3 body ze Sparty a v posledním kole napravil výbuch z Opavy (5:0), když v domácí premiéře zdolal 2:0 Zlín, jenž se netají postupovými ambicemi. „Varnsdorf disponuje kvalitním a technických týmem, jehož předností je zejména ofenzíva. Jde o poměrně mladý celek, který zdobí kolektivní výkon. Jeho poslední výsledky dokazují, že jde o velmi nevyzpytatelného soupeře. My každopádně musíme v domácím prostředí potvrdit kvalitu a brát všechny tři body. Uvažuji, že oproti duelu ve Znojmě dojde v sestavě k některým změnám,“ řekl k nadcházejícímu utkání trenér Roman Pivarník, který nadále nemůže počítat se zcela kompletním kádrem. Trénovat už začal Gabriel, ovšem na marodku na tři týdny přibyl gólman Uvarenko.

Věřme, že jihlavští fotbalisté naváží na své poslední domácí výkony a tolik potřebné vítězství si připíší. Pohled na vzájemnou bilanci FC Vysočina s Varnsdorfem však není příliš lichotivý. Jihlavští fotbalisté tento tým naposledy porazili v srpnu 2010 nejtěsněji 1:0 brankou Šimáčka. Od té doby se jihlavští střelci v utkáních proti týmu ze Šluknovského výběžku odmlčeli. Je na čase tuto gólovou a bodovou bilanci za podpory svých fanoušků vylepšit!

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOUPEŘI

vedení klubu: předseda představenstva a ředitel klubu: Vlastimil Gabriel, předseda dozorčí rady: Ing. Jan Rýdl st., ředitel mládeže a sekretář: Zdeněk Heinzel, technický ředitel: Jiří Hulán.
adresa: Moravská 3351, 407 47 Varnsdorf
tel.: 412 372 495
e-mail: info@fkvarnsdorf.cz
internet: www.fkvarnsdorf.cz
klubové barvy: žlutá a modrá
kapacita stadiónu: 900 k sezení, 4100 k stání
farma: Rumburk (I.A třída)
mládežnické a ženské celky: 15

POHLED DO HISTORIE

založen 1945 jako SK Hraničář Varnsdorf
1952 – Sokol Velveta Varnsdorf
1953 – sloučen se Sokolem Elite Varnsdorf do DSO Jiskra Varnsdorf
1956 – TJ Slovan Varnsdorf
1996 – SK Slovan Varnsdorf
2011 – FK Varnsdorf, a.s.

Účast v soutěžích od roku 1968:

II. liga: 2010 – 2012 (2010/11 – 12. místo)
ČFL/Národní liga: 1972 – 77, 1998 - 2010
Divize: 1969 – 72, 1977 – 1995, 1996 - 98

VZÁJEMNÁ BILANCE

Vzájemná bilance (II. liga): 3 utkání  1 – 1 – 1  1 : 4

Ze vzájemných zápasů:

pod. 11: FK Varnsdorf - FC Vysočina Jihlava 4:0 (1:0)
Góly: 50. a 54. Rudnytskyy, 14. Melunovič, 82. Martan
VAR: Porcal - Pimpara, Cana, Mach, Stehlík, Melunovič (75. J.Procházka), Koblížek, Hozda, Chod (65. Martan), Rudnytskyy, Matějov (80. Kotiš). VYS: Uvarenko – Gabriel, Tlustý, Komárek, Gavrić – Dolejš (46. Tecl), Karlík, Kučera (46. Krutý), Vaculík – Sedláček (78. Bača), Mešanović.

jaro 11: FK Varnsdorf - FC Vysočina Jihlava  0:0
VAR: Porcal - Kotiš, Pimpara, Stehlík, Jordák (85. Mach), Procházka J. (88. Klavík), Jakobovský, Hozda, Chod, Rudnytskyy (89. Kulhánek), Ježdík. VYS: Uvarenko - Veselý, Tlustý, Halama, Šilinger - Gába (55. Görner), Karlík - Gabriel, Dort (82. Kosak), Kopic - Mešanovic (68. Bača).

pod. 10: FC Vysočina Jihlava - FK Varnsdorf  1:0 (0:0)
Gól: 77. Šimáček.
VYS: Uvarenko - Gabriel, Tlustý, Šimáček, Gavrić - Dort (64. Bača), Karlík, Görner - Dolejš, Šimonek (57. Tecl), Krutý (83. Halama). VAR: Porcal - Hyka, Hozda, Pimpara, Stehlík - Koblížek, Chod, Rudnytskyy (66. Kotiš), Procházka D. (80. Čemba) - Procházka J., Jordák (74. Kulhánek).

Pravděpodobná sestava: Kovář - Tvaroha  Filip  Stehlík Hozda - Martan  Chod  Kotiš  Cana - Melunovič  Rudnytskyy

Trenér: Zdenko Frťala

Střelci: 6 – Melunovič, 5 – Chod, 3 – Rudnytskyy, 2 - Martan, Breite, 1 – Mach, Stehlík, Kotiš, Hozda.

ZMĚNY V KÁDRU

Odchody: Hroš (Rakousko), Jordák a Procházka (hostování Arsenal Česká Lípa), Koblížek (Německo), Jakobovský (hostování FC Písek), Čemba (Slovensko)

Příchody: Kovář (hostování FC Slovan Liberec), Tvaroha a Volf (hostování FK Mladá Boleslav), Filip (hostování FC Vysočina Jihlava), Salibašič a Šljivič (Bosna a Hercegovina)

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu