18.03.2012, Miroslav Fuks

Pivarník: Znojmo nás předčilo v bojovnosti a důrazu

Pivarník: Znojmo nás předčilo v bojovnosti a důrazuVysočina se ze Znojma vrací s prázdnou. Její třetí jarní představení přineslo první porážku, která se zrodila v nejtěsnějším poměru 1:0. Jak tento duel viděl a hodnotí trenér Roman Pivarník?

 

Náš výkon a vývoj zápasu bohužel výrazně ovlivnil brzký inkasovaný gól, který vzešel z naší chyby na pravé straně. Už od 4. minuty jsme prohrávali, což Znojmo posadilo do sedla. Proti sobě jsme na složitém a nerovném terénu měli houževnatého, bojovného a důrazného soupeře. Bohužel, právě v těchto aspektech nás fotbalisté Znojma předčili a to stačilo k tomu, aby proti nám uspěli a vedení uhájili až do konce utkání.

Znojmo před utkáním avizovalo problémy se složením obrany, tudíž se čekalo, že by se jihlavští útočníci Tecl a Mešanović mohli prosadit…
Jenže oni se neprosadili. Blízko u znojemských stoperů se pohyboval jejich defenzivní štít a společně naše útočníky dokázali zvládnout. I díky tomu jsme v ofenzívě neměli dostatek prostoru na kombinaci. Když už jsme se do gólové příležitosti dostali, jako tomu bylo ve 28. minutě ze strany Tecla, tak jsme neskórovali. Zrovna tato situace měla skončit vyrovnáním. Takto urputné a bojovné zápasy moc obdobných šancí nepřináší.

Hned čtveřici hráčů užšího kádru máte na marodce. Nebyl jste omezen v otázce střídání?
Musíme dále pracovat s hráči, které máme k dispozici. Ano, možnosti ke střídání nyní máme trochu omezené, ale v tom bych problém nehledal. Jsme schopní si se současným kádrem vystačit a při střídání třeba přeskupit řady. Stejně tomu bylo i ve Znojmě. Nakonec jsme vzadu dohrávali jen na tři obránce a na hrot zamířil i stoper Halama. Když na daném terénu nefungovala kombinace, tak jsme se snažili o nakopávané míče. Jenže ani to alespoň vyrovnání nepřineslo. V závěru nám asi chybělo více trpělivosti a klidu.

Zisk čtyř bodů ze tří jarních zápasů není optimální…
Každé kolo ukazuje, jak těžká je současná II. liga. Zní to jako fráze, ale my se skutečně musíme trpělivě soustředit na každé následující utkání. Nyní je před námi duel s Varnsdorfem, na který se musíme dobře připravit a získat v něm tři body

Tecl: Zápas jsme měli ubojovat

Útočník Stanislav Tecl po ve Znojmě utkání neskrýval své zklamání: „Do zápasu jsme hrozně vstoupili. Nemůžeme takto brzy inkasovat branku. Po ní jsme se už jen hrozně těžko do duelu vraceli. Navíc se nám nedařila kombinace a nedostali jsme se k naší hře. Domácí hráči byli bojovnější, důraznější a rychlejší. Svoji výhru prostě ubojovali. My jsme se na šance strašně nadřeli. Měli jsme vlastně jen dvě. Tento zápas nám nevyšel, neprosadili jsme.“

V největší jihlavské šanci jsi bohužel neuspěl právě ty…
Ve vápně jsem se dostal k odraženému míči, posunul jsem si ho kolem stopera a na dlouhou nohu jsem vystřelil do gólmana. Od něj se ke mně balón odrazil a já mohl vystřelit. Jenže na brakové čáře míč vykopl Tomáš Cihlář a od něj skončil v náručí brankáře Hrubého.

Nakolik váš výkon ovlivnil těžký terén?
Trávník rozhodně nebyl ideální, míč dost skákal a nešel rychle od nohy. Na toto se však rozhodně nemůžeme vymlouvat! Zápas jsme měli strhnout vůlí a bojovností.

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu