18.03.2012, Miroslav Fuks

Vysočina si ze Znojma odvezla první jarní porážku

Vysočina si ze Znojma odvezla první jarní porážkuVysočina na v jihomoravském derby na půdě Znojma utrpěla první jarní porážku. O výsledku utkání rozhodla už 4. minuta, v níž Blažka překonal Lacko. Znojmo se tak dočkalo prvního ligového gólu vstřeleného do jihlavské branky, který hned přinesl cenný tříbodový zisk. Vysočina si na jihu Moravy proti bojujícímu domácímu celku vytvořila jen minimum příležitostí a herně nepřesvědčila.

 
ZnojmoZnojmo
19.kolo, neděle 18.3.2012, 15:00
1:0
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Gól: 4. Lacko
ŽK: 50. Sukup, 74. Okleštěk - 45. Gavrič, 48. Jungr, 53. Halama
Rozhodčí: Možíš - Chytil, Peřina
Diváci: 1500
Znojmo: Hrubý - Sukup, Avdič, Hnaníček, Hříbek - Mudra, Lacko, Zifčák (69. Okleštěk), Cihlář (90. Lukáš) - Vašíček, Rolinc (85. Mandula).
FC Vysočina: Blažek - Obert, Komárek, Halama, Gavrić (65. Sedláček) - Helísek, Jungr, Velický (79. Karlík), Kučera - Mešanović, Tecl.
 

Komentář

Trenér Roman Pivarník, i s ohledem na zdravotní problémy některých hráčů, složením základní sestavy nepřekvapil. Nijak se nelišila od úvodních dvou zápasů jara. Jen oproti domácímu střetnutí proti Čáslavi zastoupil zraněného Tlustého ve stoperské dvojici Komárek.

První půle se Vysočině vůbec nevyvedla. Výrazně ji ovlivnil brzy inkasovaný gól ve 4. minutě. To byl do levého křídla vysunut exjihlavský Cihlář, který našel perfektní přihrávkou na penaltu nabíhajícího Lacka, který po zemi k pravé tyči překonal Blažka – 1:0. Jihlava byla v dalších minutách aktivnější, vytvářela si standardní situace, ale scházel jí moment překvapení. Úspěch slavila agresivní znojemská hra s častým napadáním jihlavské rozehrávky. Jihlava působila profesorky a kazila přihrávky, což nenechávalo klidným zejména kouče Pivarníka. Z minima šancí se však přesto urodila možnost, která přímo volala po vyrovnání. Ve 28. minutě se k odraženému míči se ve vápně dostal Tecl, udělal kličku obránci a následně ztroskotal na Hrubém. U míče však přesto zůstal a už měl před sebou odkrytou bránu, v té však na brankové čáře trefil Cihláře a od něj se míč dostal k Hrubému. Ve 33. minutě přešel další závar před domácí brankou, ovšem ani ten hráči ve žlutých dresech nebyl využit. O minutu později se o odpověď pokoušel Rolinc, který střílel zpoza vápna po akci Cihláře. Blažek míč v pohodě kontroloval a ten skončil těsně vedle levé tyče. Poslední zajímavý moment první půle se zrodil ve 41. minutě po další nepřesnosti Jihlavy. Míče se ujal Vašíček, následně přihrál Rolincovi, který ještě posunul na Zifčáka. Ten pálil z levé strany technicky, ale střele chyběla razance.

Stereotypní hry se Vysočina nezbavila ani ve druhé hry. Nadšeně hrající Znojmo svého soupeře nepouštělo do nebezpečných příležitostí. První pokus druhé dějství, který mířil mezi tři tyče, vyslal ve 49. minutě z přímého kopu Hnaníček. Pálil z pětadvaceti metrů k levé tyči, u které byl Blažek včas. Ani další minuty příliš pohledných fotbalových momentů nepřinesly. Na slušně zaplněném stadiónu se odehrávala bojovná řež s častými fauly, žlutými kartami, přerušováním hry a standardkami. Z boje vybojovala 64. minuta a pěkná akce kanonýra Vašíčka. Ten si před velkým vápnem připravil prostor pro střelu a zamířil k bližší pravé tyči. Blažek musel zasahovat a vytáhl míč na roh. O 4 minuty později mohli domácí vést o 2 branky. Gólman Hrubý si zahrál na stopera a musel odkopnout míč. Ten však shodou okolností našel volného Zifčáka, který střílel z levé strany na Blažka. Ten byl už překonán, ale pomohly mu obě tyče. Míč šel nejprve od pravé do levé a pak do náruče jihlavského gólmana. První nadějná možnost Jihlavy ve druhé půli se zrodila v 71. minutě, když rychlý brejk hostů zakončoval z vápna Mešanović. Mířil na vzdálenější tyč, kterou o metr minul. V závěru Vysočina vrhla všechny síly do ofenzívy, hrála na tři regulérní hroty a na znojemskou půlku posílela jeden míč za druhým. Bohužel, tato snaha se udála bez větších problémů pro domácí defenzívu. Navíc hráčům ve žlutém při četných závarech nepřálo ani tolik potřebné štěstí.

 
Zápasy
5.kolo | FC Vysočina - Znojmo | 2:0
19.kolo | Znojmo - FC Vysočina | 1:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu