06.03.2012, MF DNES - Vysočina - Ondřej Bičiště

Gólman Blažek a druhá liga: Musím se víc nutit, abych něco nepodcenil

Gólman Blažek a druhá liga: Musím se víc nutit, abych něco nepodcenilJako by přesedl z nablýskaného bavoráku do ojeté škodovky. Místo sparťanského přepychu jen ušmudlaná šatna třeba v ústeckém buňkovišti. Motivace, abych byl za půl roku zpátky v 1. lize, říká Jaromír Blažek.

 

Asi ještě chvíli potrvá, než bývalá brankářská ikona fotbalové Sparty Jaromír Blažek přivykne druholigové realitě. "Snažím se mužstvo dirigovat hlasitě. A tady je to i slyšet, když dorazí jen nějakých 2 500 lidí," říkal Blažek po svém debutu za Jihlavu na hřišti lídra Ústí nad Labem.

Přesně přišlo 2 045 diváků a v Ústí to byl rekord sezony vysoce převyšující druholigový průměr...
Dvoutisícová návštěva je pro vás slabá, převlékat jste se musel v ústeckém buňkovišti. Je těžké přivyknout na druhou ligu?
Ale já už odehrál nějaké zápasy ve 2. lize, když jsem chodil za béčko Sparty. Byl jsem třeba ve Vlašimi, takže vím, do čeho jdu. Pro mě by to měla být obrovská motivace, aby to za půl roku bylo jinak. Abychom jezdili po těch prvoligových stadionech.

Je to pro vás hnací motor?
Jinak bych se na to vyprdnul už teď v zimě a skončil bych s fotbalem na této úrovni. Ale cítil jsem se dobře, jsem zdravý. Jihlava o mě projevila zájem, abych jí pomohl, tak pro to udělám maximum.

Jak se vám změnil život? Asi je jiný v Jihlavě než v Praze.
Jen dvě tři noci v týdnu přespávám v Jihlavě, jinak jsem pořád v Praze. A nemám s tím problém. Děti mám odrostlejší a manželka mi řekla, když jsi zdravý a máš chuť, tak jdi ještě hrát. Než abych ji otravoval doma (smích).

  • kompletní podobu rozhovoru naleznete ZDE

 
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu