17.01.2012, Miroslav Fuks

Roman Pivarník je zatím s přípravou spokojen

Roman Pivarník je zatím s přípravou spokojenFotbalisté FC Vysočina dnes vstoupili do třetího týdne zimní přípravy. Ta nyní má skutečně zimní parametry, protože Vysočinu konečně zasypaly očekávané přívaly sněhu. Co na sněhovou nadílku říká trenér Roman Pivarník? Komplikuje mu nějak tréninkové plány?

 

Bylo jasné, že neobvykle teplé počasí nebude trvat věčně. S mrazem a sněhem jsme počítali a přípravu nám jistě nijak nenaruší. I díky tomu, že o tréninkové plochy máme výborně postaráno. Jsem však určitě rád, že jsme prakticky do půlky ledna trénovali bez sněhu.

Jak jste zatím s průběhem tréninkového bloku spokojen? Je přístup hráčů dle vašich představ?
Zatím jsem spokojen velmi. Vyhýbají se nám zranění, na hráčích je vidět velká chuť a máme vytvořeny optimální podmínky k tréninku. Kluky rozhodně nemusíme do ničeho nutit či burcovat.

Jak vlastně vypadá skladba vašich tréninků?
Prakticky po celý leden pracujeme v jednotném režimu. Dopolední část povětšinou patří posilovně a odpoledne trénujeme venku. Zde polovinu času vyplňuje práce na herní kondici s míčem a poté následují běhy na tartanové dráze.

Nelze se nezeptat na Jaromíra Blažka. Vnímáte po jeho příchodu nějaký vliv na atmosféru v kabině či tréninkový proces?
Zatím je na obdobné úsudky brzy. Vše probíhá v pohodě a Jarda Blažek se v týmu rozkoukává. Jako trenéra mne těší, že už na tréninku spoluhráče diriguje, řídí hru a snaží se rozehrávat balón.

Přejděme k přípravným zápasům? Jaký z nich zatím máte pocit?
Výsledky z přípravy nikdy nepřeceňuji, ale ani nepodceňuji. Určitě se však hráčům lépe trénuje, pokud se jim v zápasech výsledkově daří. Těší mne, že jsme zápasy, do nichž všechny týmy nastupují z velké únavy, zvládli jak herně, tak z pohledu konečného stavu. Navíc jsme minimálně inkasovali a zátěž jsme rozložili na všechny dostupné hráče. Tým prokazuje svoji fotbalovou tvář, hráči vědí, co se od nich v zápase na jednotlivých postech očekává.

Jak si vedou nové tváře Kolařík, Kliment a Matejov? Kdy do zápasů zasáhne Obert?
S týmem se sžívají a jejich výkonnost v zápasech má zlepšující tendenci. Igor Obert dohání tréninkové manko, tudíž předpokládám, že zasáhne až do sobotního duelu proti vídeňské Admiře Wacker.

Lze očekávat, že tým ještě bude nějak doplněn?
Dnes se s námi začal připravovat sedmadvacetiletý krajní záložník Martin Kotyza. Je hráčem Vlašimi, kde se mu na podzim velmi dařilo. Byl v hledáčku více klubů a my jsme proto rádi, že se nyní připravuje s námi. Jeho příchod by mohl být dotažen v horizontu deseti dnů. Hodláme ho vyzkoušet už proti Sigmě Olomouc.

Ve středu v Tipsport lize nastoupíte proti Sigmě Olomouc a ve hře bude vítězství ve skupině a tím i postup do semifinále. Přizpůsobíte tomu nějak sestavu či tréninkový proces?
Tréninkový program jsme nijak neměnili a neredukovali. K zápasu však odjedeme jen se sedmnácti hráči, tudíž nebudeme tolik střídat, jako v předchozích duelech. V sobotu proti Admiře by už zase měla být zápasová zátěž rovnoměrně rozložena na všechny fotbalisty.

Martin Kotyza

Narodil se 1.10.1984 a s fotbalem začínal v Sokolu Zásada, Postupně se dostal do Jablonce, kde v ročníku 2004/05 poprvé nakousl do Gambrinus ligy. V létě 2005 přestoupil do Bohemians 1905, kde se podílel na postupu z ČFL a v následujícím ročníku 2006/07 s klokany vykopal Gambrinus ligu. V té nastoupil do 15 zápasů a vstřelil 3 branky, ovšem sestupu nezabránil. To, že je specialista na postupu však s Bohemians 1905 potvrdil v druholigovém ročníku 2008/09, kdy přispěl k návratu mezi českou elitu. Podzim 2009 strávil na hostování v Čáslavi, aby se pro jaro vrátil do zelenobílého dresu. Šanci však dostal jen čtyřikrát a tak se od léta 2010 stal hráčem Vlašimi. Zde za půldruhé sezóny odehrál 38 zápasů a čtyřikrát skóroval. Za uplynulý podzim ho vlašimští fanoušci vybrali za hráče sezóny.

Hráčská bilance: Gambrinus liga - 23 zápasů / 3 branky, II. liga - 97 zápasů / 7 branek.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu