05.01.2012, Miroslav Fuks

Fotbalisté zahájili přípravu s Matejovem a Obertem

Fotbalisté zahájili přípravu s Matejovem a ObertemFotbalisté FC Vysočina se ve čtvrtek 5. ledna sešli na prahu zimní přípravy. Realizační tým v čele s trenérem Romanem Pivarníkem přivítal neúplný kádr, neboť část hráčů absolvovala funkční a diagnostické testy na FTVS v Praze. První skupina je zvládla už v úterý 3. ledna. První tréninkový den proběhl dopoledne v posilovně a odpoledne pokračoval na umělé trávě v areálu Na Stoupách.

 

„Na první trénink a vůbec na celou náročnou přípravu jsem se už těšil. Dovolenka byla určitě příjemná, ale už začínala být dlouhá. Věřím, že chuť a motivace do tréninku nechybí ani hráčům,“ řekl na úvod jihlavský lodivod Roman Pivarník. Ten naznačil, že se hráči nemusí obávat stereotypního běhání: „Při skladbě zimního přípravného cyklu jsem vycházel ze svých zkušeností. Zapracujeme na silové a kondiční stránce, rozhodně se neobávám, že hráči nebudou na jarní část dobře připraveni. Při nabírání kondice budeme kombinovat jak klasické běžecké, tak i herní tréninky s míčem. Na tým čeká velká porce přípravných zápasů, které mají též svůj velký kondiční význam.“
Fanoušky jistě budou zajímat změny, ke kterým se v jihlavském kádru schyluje. Začněme odchody. V závěru loňského roku jsme informovali o přestupu levého obránce Tomáše Cihláře do rodného Znojma. Ještě předtím bylo avizováno ukončení působení záložníků Petera Krutého a Jusufiho Plumba.

V jihlavské kabině navíc na startu přípravy scházela trojice mladíků, kteří by mohli sbírat cenné zkušenosti na hostování v druholigových klubech. Jan Kosak odchází na půlroční hostování ve Vlašimi, kde bude působit pod vedením kouče Luboše Urbana. O místo ve varnsdorfském kádru budou bojovat stoper Petr Filip a levý bek Jan Dobrovolný, který dosud působil pouze v juniorce FC Vysočina.

Vysočina přípravu na klíčové jarní boje zahájila s kádrem 23 fotbalistů, který však ještě může doznat určitých změn. Konečnou podobu by měl doznat před odjezdem na soustředění v Itálii 20. února. Mezi těmito vyvolenými by jistě chtěly být i nové tváře, které se ve čtvrtek v kabině „áčka“ objevily. Šanci mezi dospělými poprvé dostane levý záložník staršího dorostu a reprezentace U-19 Jan Kliment (nar. 1.9.1993) a stejně tak i stoper či defenzivní záložník Petr Kolařík (nar. 14.3.1991), který je hráčem Slavie Praha a podzim odehrál v juniorce FC Vysočina.

S novými spoluhráči se bude seznamovat dvojice slovenských fotbalistů. O příchodu krajního záložníka Roberta Matejova (nar. 5.7.1988) jsme již informovali. Druhým novicem je zkušený krajní obránce Igor Obert (nar. 14.07.1982). Ten pochází z Partizánského a postupně prošel několika slovenskými celky. V Corgoň lize debutoval na podzim 2007 v MFK Dubnica, kde strávil 3 ročníky, v nichž nastoupil do 83 zápasů. V létě 2010 přijal nabídku na hostování v Dunajské Stredě, kde v následujícím ročníku patřil k nejvytíženějším hráčům. Odehrál 29 utkání a zaujal nejednoho manažera. Před nabídkou ze Senice dal přednost lákavé výzvě z řeckého Olympiakosu Volos. Místo atraktivního angažmá a zápasů v Evropské lize však přišlo velké zklamání. Klub byl obviněn z ovlivňování zápasů a vyloučen z evropských soutěží i nejvyšší řecké ligy. Obert se tak v průběhu podzimu vrátil na Slovensko do známého prostředí Dunajské Stredě. Ta se však zmítala ve finančních problémech, které se promítly do poslední 12. příčky v tabulce. Obert na podzim stihl nastoupit v 7 zápasech a rozhodl se hledat nové angažmá. To by mohl nalézt v ambiciózní Jihlavě.

  • fotografie ze startu zimní přípravy naleznete ZDE

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu