26.11.2011, Miroslav Fuks

Tvarůžek: Více se nám daří venku než doma

Tvarůžek: Více se nám daří venku než domaSeriál rozhovorů hodnotících podzimní sezónu z pohledu týmů FC Vysočina pokračuje. Šéftrenéra žákovských týmů a trenéra celku U14 Pavla Tvarůžka jsme požádali o zhodnocení sezóny nejen z pohledu jeho týmu.

 

Zatímco starší žáci A, tedy tým U-15, po podzimu slaví 1. místo, tak celek U-14 skončil trochu za očekáváním na 6. příčce. Proč tento tým za úplnou špičkou zaostal?
Hlavně jsme nezvládli tři domácí utkání se Znojmem, Hodonínem a Vyškovem, ve kterých jsme remizovali a ztratili tak kontakt se špičkou. Nedokázali jsme také porazit nikoho ze silné trojice Zbrojovka Brno, Slovácko a Zlín. Důležitější než postavení v tabulce jsou ale pro mě jednotlivé výkony hráčů a tam se ukázalo, že máme stále na čem pracovat. Současné postavení na 6. místě podzimní tabulky je tak pro nás motivací pro zlepšení výkonů v jarní části.

Jak hodnotíte úroveň soutěže? Je její rozšíření přínosem?
Změn proběhlo letos hodně a vše je ještě velmi živé. Proto je asi brzy na nějaká unáhlená rozhodnutí. Ukazuje se však na velmi rozdílnou výkonnostní úroveň jednotlivých týmů v soutěži a je otázkou, zdali výsledky třeba s osmibrankovým rozdílem prospívají vítěznému nebo poraženému týmu. Já si myslím, že ne.

Které zápasy se vám nejvíce vyvedly a naopak?
Pokud nepočítám vysoké výhry se slabšími týmy, tak jsme i přes porážky sehráli velmi kvalitní utkání se Zbrojovkou Brno a Slováckem. Velmi dobré výkony podali kluci také při vítězstvích na Spartě Brno a v Kroměříži. Paradoxně se nám více dařilo venku než doma.

Kteří hráči na podzim patřili k největším oporám týmu?
Jelikož jsme v utkáních vystřídali celkem 24 hráčů, sestava se často točila a pevná osa týmu se tak zatím buduje. Za stabilní výkony a velmi dobrý přístup v průběhu celého podzimu ale můžu vyzdvihnout zejména Adama Průši, Michala Vítka a Milana Vrzala.

Sezóna skončila i pro oba týmy mladších žáků. Jejich soutěž doznala výrazné změny, když zápasy se hrají na menších hřištích, týmy se dělí na 2 poloviny a výsledky se následně sčítají. Je tato novinka přínosem, vítáte ji?
Uvedené novinky se ukazují jako velmi dobré. Všichni kluci jsou daleko více ve hře, padá více branek a velikost hrací plochy a branek je přizpůsobena věku hráčů. Organizačně jsou tato utkání sice náročnější, ale pozitiva jednoznačně převažují.

Co říci k podzimu z pohledu mladších žáků C a D, tedy týmu U13 a U12?
Zatímco v loňském roce udělali největší pokrok současní hráči A týmu žáků U15, což letos potvrdili vítězstvím v podzimní části soutěže, letos na podzim byl největší posun vidět právě u C žáků U13. Měli jsme trochu obavy, protože se právě jich nejvíce dotkly uvedené změny a museli se z velkého hřiště vrátit zpět na malé, ale nakonec jim tento přechod spíše prospěl. Jejich podzimní výkony byly velmi dobré. Týmu U12 se zatím tolik nedaří, ale věřím, že se výkony v jarní části zlepší.

Hráčské statistiky

U-14: Žáci D

Odehrané zápasy: 15 - Malár, Průša, Vašíček, Vítek, 14 - Rohony, Pav. Svoboda, Vrzal, Wendl, 13 - Benáček, Nováček, Pacek, Vlk, 12 - Antoš, Čermák, 11 - Blaško, Křišťál, 10 - Časta, Pat. Svoboda, Rich. Svoboda, 9 - Caha, Pecina, 2 - Eremiáš, 1 - Duba, Řezáč.

Vstřelené branky: 8 - Wendl, 7 - Časta, 6 - Pav. Svoboda, 5 - Vrzal, 4 - Antoš, Blaško, Křišťál, Rich. Svoboda, 3 - Nováček, Pat. Svoboda, Vašíček, Pecina, 2 - Průša, Vlk, 1 - Eremiáš.

U-13: Žáci C

Odehrané zápasy: 15 - J.Holub, Mikeš, Svoboda, Škrdla, Tůma, Zástěra, 14 - Chlumský, Řezáč, Štěpánek, Uherek, Vídenský, 13 - Duba, Freith, Nestrojil, Pejřimovský, 12 - Chramosta, Špaček, 11 - K.Holub, 9 - Krajanský.

Vstřelené branky: 30 - J.Holub, 24 - Špaček, 15 - Chlumský, 11 - Mikeš, 10 - Pejřimovský, Svoboda, 8 - Tůma, Zástěra, 7 - Freith, K.Holub, 6 - Nestrojil, Škrdla, Štěpánek, 5 - Vídenský, 4 - Chramosta, 3 - Krajanský, 1 - Řezáč.

U-12: Žáci D

Odehrané zápasy: 15 - Částka, Diviš, Dubec, Honzl, Kejval, Nápravník, Novák, Pojezdný, Procházka, Svoboda, Vácha, 14 - Dvořáček, 13 - Bednárik, Duba, Neuwirth, 12 - Lancman, Mlejnek, 11 - Lát, Svoboda, 10 - Veroněk.

Vstřelené branky: 19 - Honzl, 15 - Diviš, 12 - Částka, Pojezdný, 8 - Kejval, 5 - Svoboda, Lát, 4 - Vácha, Svoboda, 3 - Novák, Procházka, 2 - Dubec, Nápravník, Lancman, 1 - Dvořáček, Neuwirth, Mlejnek.

 
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu