12.11.2011, Miroslav Fuks

Tecl: Střelec, který byl poprvé vyloučený i kapitánem

Tecl: Střelec, který byl poprvé vyloučený i kapitánemÚtočník FC Vysočina Stanislav Tecl měl po utkání v Třinci rozporuplné pocity. Radost ze vstřelených branek a velmi důležitých bodů samozřejmě převládala, ovšem zklamání z nepříjemného vyloučení zakrýt nemohl.

 

Verdikt rozhodčího nechápu. Dostal jsem se k odraženému míči a postupoval jsem na gólmana. Míč jsem si dal kolem něj, ovšem ten můj úmysl vystihl, čistě vzal míč a já přes balón a jeho ruce upadl. Nechtěl jsem padat, rozhodně ne simulovat, byl jsem však v rychlém pohybu a Lipčákův úspěšný zákrok jsem prostě neustál. Dopadl jsem na kolena a byl na sebe naštvaný, že jsem celou situaci nevyřešil lépe. Hodně mne tedy překvapilo, že za mnou přiběhl rozhodčí a dal mi za údajné simulování žlutou kartu. Vyloučen jsem byl vůbec poprvé v kariéře včetně zápasů v žácích nebo v dorostu.

Jak ti po vyloučení bylo? Odkud jsi konec zápasu sledoval?
Koukal jsem v prostoru za brankou a musím říci, že mi bylo hrozně. Čas vůbec neutíkal a museli jsme čelit územnímu tlaku domácího celku. Kluci to naštěstí skvěle ubojovali a soupeře do ničeho nepustili, za což jim musím poděkovat. Jsme strašně rádi, že jsme tento velmi těžký zápas zvládli a přiblížili jsme se našemu podzimnímu cíli. Už teď se ale musíme koncentrovat na závěrečný domácí zápas se Sezimovým Ústím. Ten prostě musíme zvládnout za tři body a potvrdit tak výhru z Třince.

Vyloučení tě asi mrzí i z toho důvodu, že jsi byl kapitánem…
Při absenci Stana Velického, který stál kvůli čtyřem žlutým kartám, mi trenér Pivarník ve čtvrtek řekl, že budu kapitán. Přesto jsem tomu stále příliš nevěřil. V mistrovském zápase za „áčko“ to pro mne bylo poprvé. Určitě to byl super pocit, za tuto důvěru jsem strašně rád.

Jak bys okomentoval vlastní zápas?
Hráli jsme velmi dobře. Zpočátku jsme se soustředili spíše na brejky, ale postupně jsme přebírali iniciativu my. Můj první gól padl po přesném centrum Šilase ze standardky. Naběhl jsem si na přední tyč a míč jsem hlavou prodloužil do sítě. Mrzí mne, že jsem před tímto gólem a poté chvíli po něm neproměnil dvě své velké šance. Naštěstí jsme se v posledních vteřinách důležitého a zaslouženého druhého gólu dočkali, když dorážel Karol Karlík. Pro domácí to do šatny určitě byla velká rána a pro nás velké povzbuzení. V poločase jsme si řekli, že ve druhé půli nebudeme bláznit a že tento velmi dobře rozehraný zápas už prostě nesmíme ztratit. Vše trochu zkomplikovalo zbytečné třinecké vyrovnaní, na které jsme však dokázali velmi rychle zareagovat. Gabri od brankové čáry poslal krásný centr na Mešiho a ten mi balon vrátil do jednoduché pozice před odkrytou branku. Skórovat už bylo jednoduché. A o deset minut později přišlo mé vyloučení, ale o tom jsem už mluvil.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu