29.10.2011, Miroslav Fuks

Vysočina v Sokolově smutnou tradici neporušila

Vysočina v Sokolově smutnou tradici neporušilaFotbalová Vysočina tradici porážek v Sokolově neopustila. V utkání výborně začala, když šla ve 3. minutě do vedení díky vlastenci Dvorníka, ovšem mezi 30. a 45. minutou zesílená jihlavská defenzíva dovolila sokolovským hráčům hned třikrát rozvlnit síť. Přes velkou snahu ve druhé části nebylo Vysočině přáno ani snížení nepříznivého stavu. Jihlavští tak svoji ztrátu na postupové příčky prohloubili na 6 bodů.

 
SokolovSokolov
13.kolo, sobota 29.10.2011, 10:15
3:1
(3:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Góly: 30. Hanzlík, 32. Geňo, 45. Vaněček - 3. Dvorník (vla.)
ŽK: 26. Vrtělka, 79. Vondráček - 32. Gavrić, 77. Velický
Rozhodčí: Ardeleánu - Ubias, Šecová
Diváci: 1250
Sokolov: Buček - Vondráček, Dvorník, Hájovský, Hanzlík - Glaser, Machek (66. Šindelář), Čada (78. Javorský), Vrtělka, Vaněček - Geňo (86. Benda).
FC Vysočina: Uvarenko – Halama, Komárek, Tlustý, Gavrič – Dolejš (85. Sedláček), Velický (85. T.Kučera), Jungr, Vaculík (46. Kosak) - Mešanović, Tecl.
 

Komentář

Kouč Roman Pivarník před utkáním upozorňoval na sokolovskou sílu v hlavičkových soubojích a standardních situacích. I proto vsadil na urostlé zadáky. V základní sestavě se poprvé po svém návratu objevil Halama, který na pravém kraji obrany nahradil vyžluceného Karlíka, a Šilingera na levém beku vystřídal Gavrić.

Jihlavská výprava si nemohla přát lepší start do zápasu. Už ve 3. minutě Tecl centroval z pravé strany do vápna domácích, kde chtěl balón odvrátit Dvorník, sokolovský stoper si však balon srazil do vlastní branky – 0:1! Další minuty byly ve znamení pokusů Vysočiny o brejky a úporného sokolovského dobývání koncentrované obrany Vysočiny. Z jihlavského pohledu byla nadějná byla 17. minuta, kdy šel do nadějného brejku Mešanović, ovšem před ním míč stihl odkopnout brankář Buček. Duel Dvorník vs. Tecl se udál i ve 24. minutě, kdy byl útočník Vysočiny sražen ve vápně. Hosté se dožadovali penalty, ale sudí byl jiného názoru. Vzápětí po rychlém útoku zavařil hostující obraně Vaněček, který však na vápně váhal se střelou a musel se spokojit s rohem. Ve 27. minutě se zrodila první velká šance domácích, když Vaněček poslal zleva do vápna nadýchaný centr, na který si naskočil Geňo a jeho hlavička šla těsně nad. O 3 minuty později se domácí dočkali vyrovnání. Vrtělka poslal centr do vápna snad z půlky hřiště. Na malém vápně se jako blesk zjevil Hanzlík a hlavičkou nečekaně vymetl šibenici – 1:1. Branka Baník nakopla do ofenzívy a v 32. minutě už vedli 2:1. Na vápně Jihlavy se nedohodli stopeři hostí, čehož využil Geňo a prostřelil brankáře Uvarenka. Sokolov byl i nadále při chuti a ve 37. minutě hlavičkoval do náruče Uvarenka Dvorník. Na druhé straně se pokusil o hlavičkovou odpověď Tecl, ale ten svůj pokus poslal vysoko nad. Ve 42. minutě byli hosté blízko vyrovnání, když Vaculík po sólu středem poslal křížnou přihrávku Dolejšovi, ten však zblízka Bučka nepřekonal. Závěr první půle si Baník nemohl přát lepší. Vaněček si na malém vápně pohrál s několika obránci hostí, a následně z prakticky nulového úhlu překonal Uvarenka – 3:1.

Do druhé části nasadil trenér Pivarník místo Vaculíka mladíka Kosaka. Jihlava přidala na aktivitě, kombinovala a tlačila se do ofenzívy, jenže šance si prakticky nedokázala vytvořit. Domácí se s dvoubrankovým vedením nikam nehnali a tak za zmínku stáli dva nadějné přímáky Vysočiny. V 67. minutě však Jungr po faulu na Kosaka trefil zeď a o 6 minut později po nedovoleném zákroku na Mešanoviće vysoko přestřelil z dvaceti metrů Kosak. Závěrečný tlak Vysočiny byl jen platonický a Sokolov si tak bez problémů pohlídal cenné a, bohužel pro Jihlavu, tradiční tři body.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
13.kolo | Sokolov - FC Vysočina | 3:1
27.kolo | FC Vysočina - Sokolov | 1:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu