12.09.2011, Miroslav Fuks

Luděk Kovačík se fotil na tablo odchovanců

Luděk Kovačík se fotil na tablo odchovancůV sídle FC Vysočina i v zázemí pro mládež bude ještě na podzim prezentováno tablo úspěšných odchovanců klubu. Vedle hráčů nové éry, jako jsou Šourek, Rabušic, Gebre Selassie či Štohanzl, zde nebudou chybět ani odchovanci Spartaku Jihlava, kteří prošli I. ligou – Vladimír Hekerle, Luboš Urban, Robert Caha a Luděk Kovačík. Právě ten v pondělí odpoledne na stadiónu v Jiráskově ulici absolvoval krátké fotografování pro tento účel.

 

Luděk Kovačík (nar. 24. srpna 1961) na tomto stadiónu strávil mládežnické roky před odchodem na vojnu v roce 1980. Je prvním jihlavským odchovancem, který dosáhl na reprezentační dres. Ten oblékl dvakrát v roce 1983 včetně kvalifikačního duelu ME v Rumunsku. Jednou nastoupil v olympijském výběru, sedmkrát startoval v reprezentaci do 21 let a zde zaznamenal 1 gól. V lize odehrál 202 utkání a dal 35 gólů. Tento vynikající útočník v letech 1982 – 1990 nastupoval za TJ Vítkovice, s nimiž se stal v roce 1986 mistrem ligy. V evropských pohárech zasáhl do dvanácti duelů a dvakrát skóroval. Na podzim 1990 se objevil zpátky v jihlavském dresu a Spartaku pomáhal v divizi. Krátil si tak pauzu před přestupem do druholigového německého FC Sachsen Leipzig. V současné době trénuje tým Staré Říše v krajském přeboru. Zajímavý rozhovor s tímto úspěšným fotbalistou před časem přinesl Jihlavský DENÍK.

Tablo úspěšných odchovanců bude ve své aktuální podobě tvořit fotografie a stručný profil jednadvaceti fotbalistů.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu