08.08.2011, Miroslav Fuks

Roman Pivarník: Sestava si zaslouží další šanci

Roman Pivarník: Sestava si zaslouží další šanciNení čas na dlouhé hloubání nad neúspěchem při úvodním utkání nového fotbalového ročníku. Už ve středu fotbalisté FC Vysočina míří na stadión třetiligového Spartaku Hulín, aby zde sehráli utkání 2. kola Ondrášovka Cupu. Cíl týmu Romana Pivarníka je jednoznačný.

 

Zápas musíme zvládnout jak herně, tak i výsledkově v podobě postupu do dalšího kola. Po páteční blamáži se potřebujeme vzchopit a výkonem navázat na předchozí pohárový duel proti Vrchovině.

Máte o nadcházejícím pohárovém soupeři nějaké poznatky?
Na Hulín jsem se byl podívat o víkendu, kdy odehráli úvodní kolo MSFL v Zábřehu. Zvítězili zde 1:3 a potvrdili svoji dobrou formu. Jde o houževnatého a nepříjemného soupeře, který disponuje jak zkušenými hráči, tak i šikovnými mladíky.

Vraťme se k pátečnímu duelu. V čem zpětně vidíte hlavní příčiny nepříjemné porážky?
Není se na co vymlouvat. Z naší strany šlo o zcela zpackaný zápas, v němž jsme mohli najít strašně málo pozitivního. V utkání jsme selhali mentálně i herně. Na hřišti jsme byli strašně roztáhnutí, byli jsme nejistí při hře s míčem, vázla nám kombinace… Prostě všechno bylo špatně. Máme co napracovat.
Velký dluh nám vznikl vůči divákům. Přišli v hojném počtu a rozhodně odcházeli zklamaní. Výhrami a dobrými výkony si je musíme získat zpět na svou stranu a do hlediště. Tímto je tedy prosím o trpělivost.

Zklamaní fanoušci hráčům vyčítali nízkou bojovnost a nasazení…
Tak bych to rozhodně neřekl. Kluci zápas skutečně odjezdili. Jenže na hřišti to nemohlo být tolik vidět, když tým byl příliš roztažený do šířky. Hráči tak chodili pozdě do soubojů, všude byly pozdě.

Budete z utkání s Bohemians vyvozovat změny v sestavě? Projeví se už v Hulíně?
Během letní přípravy se nám sestava nějak vykrystalizovala, něco už jsme nastartovali. Tým si zaslouží další šanci, tudíž změny budou jen minimální. Nyní potřebujeme zvítězit a psychicky se vzchopit. Jsem proto rád, že zápasy jdou v rychlém sledu a že ještě před ligovým duelem v Sezimově Ústí dostaneme šanci zlepšit si pošramocené sebevědomí. Jen škoda, že po utkání budeme mít jen dva dny na regeneraci.

Nakolik je reálné, že se v tomto týdnu dočkáte dalšího posílení mužstva?
Věřím, že se tak stane.

Spartak Hulín
zažívá úspěšný start do nového fotbalového ročníku. V úvodním kole poháru zvítězil na půdě Přerova a úspěšný byl i v 1. kole MSFL, když 1:3 vyhrál v Zábřehu díky dvěma trefám Otruby a jedné brance Mršťáka. V týmu trenéra Josefa Pospíšila jsou fanouškům jistě známa jména Michala Ševely (Olomouc) a Jaroslava Lacigy (Jablonec).

V loňském ročníku třetí nejvyšší soutěže skončil Hulín na 12. příčce se ziskem 31 bodů, což představovalo nejlepší umístění v poválečné historii klubu. Naše juniorka v daném ročníku vydolovala o 5 bodů více než Hulín, přičemž v soubojích s tímto celkem brala plných 6 bodů. Na podzim 2010 vyhrála 3:2 díky brankám Kosaka, Zelinky a Tecla. Jaro 2011 bylo z jihlavského pohledu ještě vydařenější, neboť svěřenci Josefa Morkuse v utkání dominovali 1:5. Hattrickem se zaskvěl Krutý a po jedné brance přidali Gába a Bača.

 
Související
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu