28.06.2011, Miroslav Fuks

Tvarůžek: K lepšímu umístění scházela jedna výhra

Tvarůžek: K lepšímu umístění scházela jedna výhraSeriál rozhovorů, které hodnotí průběh jarní části sezóny z pohledu mládežnických týmů FC Vysočina, završíme na téma žákovské týmy a s důrazem na žákovské „áčko“, tedy celek U 15. Jak jeho trenér Pavel Tvarůžek hodnotí nedávno skončený ročník žákovské ligy, který jeho celek zakončil na 4. příčce s dvoubodovou ztrátou na 2. místo?

 

Z pohledu celého roku velmi dobře. Skončili jsme v popředí tabulky, předváděli jsme, myslím, celkem pohledný fotbal a vstřelili poměrně dost branek. S nejsilnějšími soupeři jako je Brno, Olomouc, Ostrava, Zlín či Slovácko jsme dokázali držet krok a sehrát vyrovnaná utkání.

Co chybělo lepšímu konečnému umístění? Jednu chvíli jste sahali po první příčce…
Vyhrát alespoň jedno z posledních dvou utkání. Zejména prohra na domácím hřišti s Frýdkem-Místkem v předposledním kole nás velice mrzela. Vítězství by nám s určitostí zajistilo 2. místo. V průběhu jara jsme se však potýkali s dlouhodobějšími zdravotními problémy některých klíčových ofenzivních hráčů a to se nakonec v závěru soutěže přeci jen projevilo. O to větší pochvalu ale zaslouží ostatní kluci, kteří dokázali udržet tým v naději téměř až do konce.

Jaká je před tímto ročníkem perspektiva? Jsou v něm hráči, kteří mohou proniknout do prvního týmu FC Vysočina?
Ročník určitě nezůstane pohromadě, někteří kluci se posunou o kategorii výše, takže už se v tomto složení třeba nikdy nesejdou. Proto je potřeba vidět zejména perspektivu jednotlivých hráčů. V týmu jsou velice šikovní fotbalisté a věřím, že některého z nich v „áčku“ v budoucnu uvidíme.

Chtěl byste některé hráče za jejich jarní výkony vyzdvihnout?
Chtěl bych pochválit všechny kluky, ale pokud mám na jaře někoho vyzdvihnout, tak v bráně byl oporou Marek Kolář, v obraně hráli velmi spolehlivě David Jančík a Adam Polívka a naši ofenzivu táhl na jaře především Jirka Klíma.

Jak jste byl spokojen s hráči z regionálních klubů na střídavý start?
Na jaře jsem v utkáních vyzkoušel celkem 7 hráčů z jiných klubů. Někteří z nich ukázali svoje kvality a proto jsme se dohodli na další spolupráci v dorostu. Chtěl bych tímto také poděkovat trenérům těchto klubů za spolupráci a velice vstřícný přístup při uvolňování jejich hráčů.

Má ročník 1997 na to, aby i v nadcházejícím ročníku bojoval o přední příčky?
Od nového ročníku dochází také ke změnám v žákovských soutěžích. Žákovská liga – od teď již soutěž SpSM, bude na Moravě rozdělena na dvě skupiny, čímž se kvalita týmů samozřejmě rozmělní. Naším výsledkovým cílem bude určitě skončit v horní polovině tabulky naší skupiny.

Jak hodnotíte výsledky dalších tří žákovských týmů FC Vysočina?
Celkově se dá říct, že jsme v soutěžích obstáli podobně jako v předchozích letech. Žáci B se na jaře výkonnostně velmi zvedli, což doufám potvrdí i v následujícím ročníku. Žáci C a D udělali také výkonnostní vzestup a sehráli řadu velmi dobrých utkání. Na jaře se však potýkali zejména s horší ofenzivní činností a menším počtem vstřelených branek. Žáci D však hráli oproti rok starším klukům a to je v tomto věku velmi těžké.

Do pozice sportovního manažera mládeže byl jmenován Josef Morkus. V jakém směru spolu hodláte spolupracovat? Jaká jsou vaše očekávání?
Všechny změny proběhly bohužel až po sezóně a tak ještě nebyl dostatečný prostor k tomu, abychom si s panem Morkusem mohli vše v klidu probrat. Sejdeme se až po dovolené.

Hráčské žákovské statistiky

Žáci C – U 13

Odehrané zápasy: 13 - Vítek, Vlk, Benáček, Rohony, Blaško, Vrzal, 12 - Caha, Pacek, Vašíček, Wendl, 11 - Průša, 10 - Nováček, Antoš, 9 - Čermák, Časta, 7 - Svoboda, 6 - Eremiáš, 5 - R.Svoboda, 4 - Pecina, 3 - Čajánek, 1 - Chlumský.
Vstřelené branky: 3 - Blaško, 2 - Vlk, Vrzal, Vašíček, Průša, Antoš, 1 - Benáček, Wendl, Časta, Svoboda.

Žáci D – U 12

Odehrané zápasy: 13 - Řezáč, J.Holub, Freith, 12 - Pejřimovský, Křišťál, Zástěra, Štěpánek, Vídenský, 11 - Nestrojil, Kmeťo, 9 - Uherek, K.Holub, Tůma, Mikeš, Chlumský, 7 - Duba, 6 - Škrdla, Chramosta, 5 - Krajanský.
Vstřelené branky: 4 - Kmeťo, 3 - Řezáč, Křišťál, 1 - Mikeš, Chramosta.

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu