17.06.2011, Miroslav Fuks

Pivarník: Vysočině jsem dal přednost před nabídkou z I. ligy

Pivarník: Vysočině jsem dal přednost před nabídkou z I. ligyNa lavičku FC Vysočina se po osmi letech vrací staré známé jméno! Roman Pivarník Jihlavu opustil 9. července 2003, kdy nemohl odolat atraktivní nabídce saúdskoarabského týmu Al Qadisiya Al Khubar. V dalších letech se objevil na lavičce Kroměříže, Rapidu Vídeň a především Tatranu Prešov, kde strávil 4 roky. Své působení na východě Slovenska ukončil v srpnu 2010. Jeho trenérské volno trvalo do dubna letošního roku, kdy přijal roli šéftrenéra Dunajské Stredy. Přestože tento celek dokázal zachránit v Corgoň lize, neodolal aktuálnímu vábení z Jihlavy. Kdy byl vedením FC Vysočina poprvé osloven?

 

Jednání probíhaly zhruba týden a vedl jsem je s pány Vaculíkem a Tulisem.

Jak vzpomínáte na své první jihlavské působení?
Jihlava byla mojí druhou trenérskou štací po dvou letech v HFK Olomouc. V klubu jsem byl tehdy spokojen, hráli jsme dobrý fotbal, ale chyběly mi vyšší ambice. Tehdy Vysočina ještě nebyla připravena na postup do nejvyšší soutěže, tudíž jsem využil velmi zajímavé možnosti působit v Saudské Arábii. Nyní se vracím do Jihlavy bohatší o dalších 8 let trenérských zkušeností z arabského světa, Rakouska a Slovenska. Vracím se do známého prostředí a do ambiciózního klubu, který se netají reálnými postupovými ambicemi. Vysočině jsem dal přednost před jednodušší prvoligovou záchranářskou nabídkou. To značí moji víru v tento klub a naplnění společných postupových cílů. Cítím, že vedení klubu není nijak frustrováno nesplněním postupového cíle a hodlá se o Gambrinus ligu znovu pokusit. To je pro mne velká výzva.

Měl jste v uplynulých osmi letech přehled o dění v Jihlavě?
Klub jsem podrobně sledoval prostřednictvím médií a především internetu. V uplynulém ročníku jsem osobně viděl podzimní duel s Vlašimí a též poslední dva zápasy jara. I díky tomu, že jsem stihl shlédnout několik zápasů na DVD, si troufám tvrdit, že nyní mám o jihlavském mančaftu solidní přehled.

Těšíte se na obnovení spolupráce s Josefem Vrzáčkem?
Před osmi lety jsme naši kooperaci nadějně rozběhly a poté přišel můj odchod. Věřím tedy, že nám to bude úspěšně klapat. Ještě před jeho odjezdem na dovolenou jsem s ním stihl zhruba hodinu hovořit.

Na jaký fotbal se pod vašim vedením mohou fanoušci těšit?
Věřím, že si někteří jihlavští příznivci ještě pamatují, jakým stylem jsme v minulosti hráli. I v nadcházejícím ročníku se chceme prezentovat aktivní, agresivní a přímočarou hrou. Stejným stylem jsme se dokázali prosadit s Prešovem, s nímž jsme postoupili do Corgoň ligy s náskokem 22 bodů. Dařilo se nám i poté v nejvyšší soutěži. Věřím, že našim fotbalem budeme do ochozů stadiónu zvát diváky, kteří se stanou našim skutečným 12. hráčem!

Roman Pivarník (nar. 17. února 1967 v Košicích) je odchovancem košického fotbalu. Hráčskou kariéru ukončil v roce 2000 v německé Jeně. Jako profesionál působil v Bánské Bystrici, pražské Dukle, Olomouci, v Rapidu Vídeň či v izraelském klubu Bnei Yeuda Tel Aviv. V rakouské metropoli byl u zisku mistrovského titulu, zahrál si v Champions League a nahlédl i do české reprezentace. Jako trenér začal v HFK Olomouc, pokračoval v Jihlavě a Saúdské Arábii, pak převzal druholigovou Kroměříž, odkud v roce 2006 odešel na pozici asistenta trenéra do Rapidu Vídeň. V letech 2007 – 2010 vedl Tatran Prešov, se kterým v ročníku 2007/08 postoupil do Corgoň ligy. Od dubna do června 2011 působil jako šéftrenéra Dunajské Stredy.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu