13.06.2011, Miroslav Fuks

Procházka: Měli jsme uhrát alespoň o 5 bodů více

Procházka: Měli jsme uhrát alespoň o 5 bodů víceExtraligový starší dorost FC Vysočina už několik let v řadě drží svoji příslušnost mezi českou elitu a dokonce se mu daří umísťovat i v horní polovině tabulky nejvyšší soutěže. Před rokem dorostenci potěšili 7. příčkou a ziskem 44 bodů, v aktuálním ročníku získali o bod méně a obsadili konečnou 8. příčku. Nebylo však v silách tohoto týmu skončit ještě lépe? Nejen na to jsme se zeptali trenéra Pavla Procházky.

 

Myslím si, že bylo v našich silách v tabulce skončit výše. Minimálně o 5 bodů, které by nás dostaly na celkovou 3. příčku! Vstup do jara se nám vydařil, když jsme doma zdolali Slovácko a poté jsme po kvalitním výkonu vyhráli v Teplicích. Poté však přišel hodně smolný a divoký duel v Hradci Králové, kde jsme prohráli 6:5 a po jeho skončení v nás zůstal pocit křivdy. Tento duel kluky psychicky dost nalomil. Především nás však postihla vlna zranění a nemocí. Výsledkem bylo 6 porážek v řadě, které vyvrcholily debaklem 6:1 v Olomouci. Zde jsme měli k dispozici jen 9 z osmnácti hráčů našeho kádru a museli jsme si pomoci z „béčka“. Tolik potřebný obrat nastal v následujícím kole, kde jsme na Slavii prohrávali už 2:0, ale nakonec se nám podařil skvělý obrat na 2:3. Ve zbytku sezóny jsme sehráli kvalitní zápasy a uhráli 15 bodů v sedmi zápasech.

Velice vyrovnané a smolné zápasy jste sehráli s vítězem soutěže Hradcem Králové. Byl v ročníku skutečně nejlepší?
Nechci snižovat kvality hradeckého celku, ale myslím si, že fotbalově kvalitnější byly obě pražská „S“ a Sigma Olomouc. Hradec těžil z kolektivního a disciplinovaného výkonu.

Tým byl v zimě oslaben odchodem některých hráčů mezi dospělé, přesto jeho výkonnost příliš nepoklesla…
Naší úkolem je vychovávat hráče pro dospělý fotbal, pro naše „áčko“. Zimní odchody postihly hlavně naší defenzívu. Odešel stěžejní hráč Fadrný a též oba stabilní krajní beci Göth a Kryštůfek. Prakticky celé jaro jsme se tak potýkali se složením defenzívy, kde se protočila řada hráčů a vázla nám sehranost. Kvality naší defenzívy se odrazila i do poměrně velkého počtu inkasovaných branek.

Který jarní zápas hodnotíte jako nejpodařenější a naopak?
Nejhorší byl už zmíněný zápas v Olomouci. Ten nejpodařenější máme v živé paměti, neboť se zrodil v nedávném posledním kole ročníku. V Brně jsme předvedli vynikající výkon a zvítězili jsme 0:6.

Vítáte rozšíření soutěže na 18 celků?
Myslím si, že takový počet týmů bude optimální. Chápu snahu klubů, které dělají kvalitně mládež a vytváří pro ni podmínky, o rozšíření extraligy.

Přejděme k výkonům jednotlivců. Který z hráčů na jaře učinil největší výkonnostní skok?
V průběhu jara se neustále pomalu ale jistě zlepšoval stoper Beránek. Zejména na konci sezóny mne jeho výkony potěšily. Skok udělal i záložník Masopust. Nejen po stránce kondiční na sobě zapracoval Zeman, což je pro jeho fotbalovou budoucnost jedině dobře. Pochvalu jistě zaslouží náš nejlepší střelec Štancl (11 branek), který byl našim nejlepším hráčem v celém soutěžním ročníku dle hodnocení výkonů v jednotlivých zápasech. Dále bych rád ocenil stopera Turka, který odehrál kompletní porci minut a všech 30 zápasů.

Kdo zaostal za očekáváním a svými možnostmi?
Jako na houpačce byly výkony Klimenta. V posledním utkání v Brně byl našim nejlepším hráčem, ale v jiných zápasech se mu nedařilo. Poctivě trénuje a já věřím, že jeho výkony budou stabilní a půjdou nahoru. Lepší výkony jsme čekali i od zkušeného Vokouna. Stejně tak má na víc krajní záložník Přibyl, který se často potýkal se zdravotními problémy.

Jak si po těžkém zranění vedl záložník Šuta?
Jsem velice rád, že se k fotbalu dokázal rychle vrátit a stal se opět plnohodnotným hráčem týmu. Paradoxně se mu v zápasem mnohem více dařilo, když do nich naskakoval ve druhé půli jako střídající hráč. Pokud hrál v základní sestavě, tak jeho výkony nebyly vždy optimální. Určitě mu v tomto směru pomůže letní příprava.

Budete u staršího dorostu pokračovat? Kdy začínáte letní přípravu?
Podle předběžných dohod bych u týmu měl pokračovat. Letní přípravu startujeme 8. července.

Jaký mančaft se vám rýsuje pro nadcházející ročník?
V kádru zůstává velmi silná a kvalitní osa tvořená devíti hráči ročníku 1993 a navíc gólman Kotnour, který náleží do ročníku 1994 a v sezóně odchytal 25 zápasů. Z dorosteneckého „béčka“ k nám budou přesunuti další fotbalisté ročníku 1993 – Kavka, Urbánek, Bialek, Míka a Mlčoch. Navíc se z hostování v divizním dospělém celku Pelhřimova vrací stoper Vonásek, který by mohl být dirigentem naší defenzívy. Tým samozřejmě doplní i vybraní hráči ročníku 1994. Nyní rozmýšlíme, kteří to budou.

Hráčské statistiky staršího dorostu A (U-19)

Vstřelené branky: 11 - Štancl, 10 - J.Kučera, 9 - Zeman, 6 - Kliment, Šuta, 5 - Hráček, 4 - Turek, 3 - Masopust, 2 - Přibyl, 1 - Beránek, Brabec, Fadrný, Vodáček, Vokoun.

Odehrané minuty: 2700 - Turek, 2324 - Štancl, 2200 - Kotnour, 1889 - J.Kučera, 1730 - Zeman, 1600 - Beránek, 1505 - Kliment, 1389 - Přibyl, 1382 - Cipruš, 1350 - Fadrný, 1319 - Kryštůfek, 1215 - Göth, 1096 - Vodáček, 1031 - Hráček, 941 - Šuta, 924 - Masopust, 905 - Brabec, 872 - D.Procházka, 845 - Vokoun, 627 - Čížek, 320 - Malinkovič, 198 - Císař, 180 - Kopeček, 75 - Kruták.

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu