07.06.2011, MF DNES - Vysočina - Jan Salichov

Jihlavský obránce Veselý: Tlak si na sebe mohou vytvářet jen hráči

Jihlavský obránce Veselý: Tlak si na sebe mohou vytvářet jen hráčiJe jediným hráčem, který v roce 2005 zažil s Jihlavou postup do první ligy a nyní už zase pouze druholigovému týmu z Vysočiny zůstal věrný dodnes. Aktuálně třicetiletý obránce Michal Veselý od nešťastného sestupu FC Vysočina po jediném roce v nejvyšší soutěži se marně snaží pomoci vrátit jihlavský celek zpět mezi elitu.

 

"Škoda, že se liga tehdy v Jihlavě neudržela, protože by tady byla pořád," věří Veselý. "Uhráli jsme 29 bodů a od té doby se stejným počtem bodů snad nikdo nesestoupil. Vždy to na záchranu stačilo," dodává.

Pět let. Tak dlouho už se Jihlava snaží vydrápat zpátky. Jenže její pokusy jsou marné. Nejblíže dosud byla v roce 2009, kdy ji od druhé postupové příčky dělilo pět bodů.

A doufat mohla Vysočina dlouho i v aktuálním ročníku. "Letos jsem tomu věřil hodně," přiznává Veselý. "Když se nám povedl zápas na Kladně a ze Žižkova jsme se vraceli s bodem, tak jsme si nepřipouštěli, že to nedotáhneme. Vždyť Žižkov čekaly dva zápasy venku," připomíná situaci před 26. kolem.

Jenže právě v něm přišel zlom. "V zápase s Třincem jsem ze záznamu viděl regulérní gól, který nám ale rozhodčí neuznal.My jsme pak ztratili dva body a kormidlo se zase otočilo na stranu Žižkova," lituje Veselý.

  • kompletní podobu článku naleznete ZDE

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu