29.05.2011, Miroslav Fuks

Holky na Liberec nestačily a baráž jim unikla

Holky na Liberec nestačily a baráž jim uniklaFotbalistky FC Vysočina důležitý krok k vytoužené nejvyšší soutěži neučinily. V odvetě kvalifikace na domácí půdě prohrály s ženstvem Slovanu Liberec vysoko 0:5 (0:2), což do baráže o nejvyšší soutěž posunulo hráčky ze severu Čech. V té se střetnou s Pardubicemi, předposledním celkem I. ligy.

 
FC VysočinaFC Vysočina
Baráž, neděle 29.5.2011, 15:00
0:5
(0:2)
LiberecLiberec
 
Góly: 31., 36. a 56. Petráčková, 78. vlastní Pavelcová, 88. Hořčičková
Rozhodčí: Zadinová – Hanáková, Bártová, delegát ČMFS: Bajer
Diváci: 150
FC Vysočina: Havrdová – Pavelcová, Štefaniková, M.Žampová, Nováková – Šerá, Tichánková, Černá, Z.Žampová – Křížová (75. Ryšavá), Čechová (72. Lačná).
Liberec: Dolejšová – Boušková, Kovářová, Pižlová, Hořčičková – Filingerová, Matějková, Ubiasová, Pomijová – Petráčková (72. Kovačičová), Kotková (61. Sittová).
 

Komentář

V první půli se na hlavním stadiónu FC Vysočina odehrával vyrovnaný bojovný duel, v němž byl hostující Liberec fotbalovější. Domácím holkám nebylo možné upříst snahu, ovšem ke kýženému tlaku vedoucímu ke smazání gólového manka z Liberce se nedostávaly. Liberec v úvodu zahrozil ze dvou nebezpečných rohů a stejně tak několikrát dokázala vystřelil ze střední či větší vzdálenosti. Na druhé straně se v 6. minutě do zajímavé možnosti dostala Štefánková, ale mířila vedle. Neujal se ani dalekonosný pokus Z.Žampové z 22 minuty. Nepříjemnost z jihlavského pohledu nastala v 31. minutě, kdy zhruba z 20 metrů krásně napřáhla Petráčková a trefila pravý kout branky – 0:1. O pět minut později bylo ještě hůře, když se Slovanu povedla akce na pravém křídle a pro Petráčkovou nebylo složité vstřelit svůj druhý gól v zápase. V dalších minutách se další šance neurodily a tak se šlo do kabin za stavu 0:2.

Ve druhé části se obraz hry nezměnil. Liberec byl nadále lepší a dočkal se i branek. V 56. minutě svůj střelecký den hattrickem završila Petráčková, když dorazila střelu Filingerové. Vzápětí neproměnila velkou šanci Čechová, která postupovala sama na brankářku Dolejšovou, ale pálila vedle. V 66. minutě zazdila velkou šanci hostující Petráčková, ovšem čtvrtá branka v jihlavské síti o 12 minut později přišla. Vlastencem se o ni postarala Pavelcová. Jihlavanky bojovaly alespoň o čestný gól, kterým jim však v celé kvalifikaci nebyl přán. Velkou šanci hlavou neproměnila po centru Šeré Tichánková. A tak naposledy zahřmělo před brankou Havrdové. Hořčičková se v 88. minutě dostala za stoperku a M.Žampovou a zvýšila na hrozivých a konečných 0:5.

„Dnes jsme vyhořeli. Liberecký celek ukázal, že je zkušenější, na postupový boj asi ještě nejsme dostatečně zralí. Ve středu jsme v Liberci hráli o 100% lépe. Dnes mi přišlo, že hráčky byly místy úplně mimo. Liberec byl každopádně lepším týmem,“ uznal po utkání trenér Josef Žampa.

Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu