08.05.2011, Miroslav Fuks

Vrzáček: „Na Žižkově jsme k výhře měli blíže“

Vrzáček: „Na Žižkově jsme k výhře měli blíže“Očekávání byla naplněna. Fotbalisté Viktorie Žižkov a FC Vysočina v neděli pod žižkovským vysílačem odehráli velmi vypjatý a kvalitní zápas před velmi slušnou návštěvou. Oproti tradici vzájemných duelů scházelo jediné – branky. Nutno dodat, že větší počet příležitostí k jejich vstřelení měli svěřenci jihlavského kouče Josefa Vrzáčka. Jak on viděl tento důležitý zápas?

 

Úvod zápasu jsme začali velmi dobře a aktivně. Za první půli jsme si vytvořili více šancí a bylo vidět, že tento duel chceme zvládnout do vítězného konce. Za celý zápas jsme měli více střeleckých pokusů, než domácí tým. Bohužel, gól jsme nedali, neboť i soupeř měl svoji kvalitu. Druhý poločas jsme chtěli naši snahu vystupňovat a připravit si pozici ke vstřelení branky. Soupeř se však zvednul, byl o něco aktivnější a nebezpečnější. My jsme hrozili spíše ze standardních a brejkových situací. Škoda šance Dolejše z konce utkání. Shrnu-li tento duel, tak mohu říci, že na sebe narazila dvě špičková mužstva II. ligy a že jejich vzájemný duel skončil zaslouženou remízou. Ta odpovídá průběhu hry.

Přesto jste ale byli výhře blíže...
Mrzí mne, že jsme nevyhráli. Skutečně jsme měli k výhře blíže, o čemž svědčí množství standardních situací či poměr střel na bránu. Na to se však nehraje. Bohužel, chyběla nám větší efektivita v koncovce a kvalita finálních přihrávek. A ještě jednu věc bych rád zdůraznil – poděkování našim skvělým fanouškům za jejich podporu v tomto duelu.

Kontroverzní domácí kouč Martin Pulpit na pozápasové tiskové konferenci při svém hodnocení utkání překvapil úvodní větou: „Myslím si, že jsme toto utkání měli vyhrát.“ Dále ve svém zápasovém komentáři pokračoval: „Měl jsem obavu ze dvou momentů. Za prvé, jak se mužstvo vypořádá s množství vynucených i nevynucených změn. Z tohoto pohledu jsem měl obrovské obavy. Oproti minulému zápasu, kdy jsme měli sestavu celkem konsolidovanou, nyní došlo k množství změn. Dalším důležitým momentem byla 3. minuta, kdy nás gólman Kolář uchránil od branky. Tímto zákrokem se dostal do zápasu a byl naší výraznou oporou. Myslím si, že si toto mužstvo za svoji bojovnost a nesmírnou touhu po vítězství dnes zasloužilo vyhrát 1:0. Bohužel se tak nestalo, ale cíl, se kterým jsme do zápasu šli, byl udržet se i po utkání na 2. příčce tabulky. To se podařilo splnit.“

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně přináší i Youtube kanál Ježour TV. Krom hlasů trenérů z tiskové konference zde najdete i názory Michala Veselého a Stanislava Tecla.

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu