09.03.2011, Miroslav Fuks

Anketa s osobnostmi našeho regionu

Anketa s osobnostmi našeho regionuPřed startem fotbalového jara jsme oslovili několik významných osobností z kraje Vysočina s několika anketními dotazy. Ty se točily kolem jejich vztahu ke sportu, četnosti návštěv domácích zápasů FC Vysočina a nezapomněli jsme je ani požádat o jejich přání jihlavským fotbalistům před nadcházejícími druholigovými boji. Ostatně vzkazy do kabiny "áčka" můžete během celého jara zasílat i vy a to prostřednictvím této aplikace. Spolehněte se na to, že se vaše příspěvky k hráčům dostanou!

 

RNDr. Miloš Vystrčil, senátor

Celá naše mužská část rodiny je již více než 100 let „fotbalová“.  Osobně se na fotbal pořád ještě raději dívám v hledišti stadionu než u televize. Z místních fotbalů se snažím alespoň občas podívat na fotbalisty Telče. FC Vysočina považuji za svůj krajský tým a jak jsem již napsal, když to časově vyjde, rád si jdu zafandit i v Jihlavě.
Fotbal mám rád odmalička. S kulatým míčem u nohy jsem vyrůstal a jako kluk i později jako táta jsem kvůli němu poměrně často chyběl o víkendu u oběda nebo u večeře. Nebyl jsem žádný velký talent, ale své soutěže jsem si odehrál i trénovat žáky jsem si zkusil.
Fandou FC Vysočina jsem se stával postupně s tím, jak jsem mohl sledovat s jakou vervou a úsilím si tento náš pro mnohé pořád provinční tým jde za svým snem být jednou prvoligovým. Prožívám si s ním jeho výhry i zklamání, radosti a roztrpčení a chápu jeho žádostivost.
Na druhé straně fotbal je o divácích a tady v Jihlavě to nemá FC Vysočina vůbec jednoduché. Hokejová konkurence je obrovská a má tradici. Finanční zdroje jsou a budou omezené. Nezbývá než zatnout zuby, být skromný a tvrdě makat. Jiná cesta ke slávě nevede. Za sebe mohu slíbit podporu a vždy, když to jen trochu půjde další obsazené sedadlo v hledišti.
Do jarních bojů přeji našim klukům, aby neházeli flintu předčasně do žita, aby vždy hráli až do úplného konce, aby nezapomínali na své diváky, aby byli poctiví v přípravě a sami k sobě i ke svým spoluhráčům, aby si nezáviděli a hráli pro tým.
Když toto všechno naplní a není to vůbec jednoduché, jsem přesvědčen, že získají postup i další příznivce.
Na závěr to nejdůležitější. Osobně cítím, že na to kluci máte, ale podaří se Vám to pouze tehdy, když dáte do hry kromě své profesionální fotbalové zručnosti i srdce. Nezdálo se mi, že by tomu na podzim vždy tak bylo.

Ing. Jaroslav Vymazal, primátor Statutárního města Jihlavy

Sport je nedílnou součástí mého životního stylu. Snažím se najít si pravidelně čas na  sportování. V létě nejraději jezdím na horském kole, na in-line bruslích a chodím po horách. Krásu zimy si užívám především na běžkách a občas se sklouznu na sjezdovkách. V dnešní době, kdy většina lidí má sedavá zaměstnání, by si každý měl najít, v tom velkém spektru sportovních možností, nějakou pohybovou aktivitu. Sport nemá "jen" kladný dopad na naše zdraví, ale přináší nám jednu z největších radostí a mnoho krásných prožitků.
Kopaná je pěkný sport a především v mužské populaci patří k nejoblíbenějším. I já jako kluk jsem propadl jeho kouzlu. A proč chodím na zápasy FC Vysočiny? Chodím na ně opravdu rád, protože zápasy mají náboj, z naší strany je vidět maximální nasazení a touha po vítězství. Pěkné fotbalové momenty jsou  často kořeněné  brankami. Našim fotbalistům přeji, aby letos postoupili do nejvyšší soutěže a tam již definitivně zůstali. Oceňuji práci realizačního týmu FC Vysočina, který má propracovaný systém práce s mládeží a ve spojení s velkou péčí, kterou jí věnuje, dosahuje skvělých výsledků. Věřím, že zájem o fotbal bude mít v Jihlavě a na Vysočině rostoucí tendenci.

Ing. Bc. Martin Hyský, radní kraje Vysočina

Jihlavský fotbal si zaslouží postup do Gambrinus ligy. FC Vysočina má velice dobře rozehráno a já přeji domácímu kádru maximální kontrolu nad míčem a přesné střely na bránu. S podporou fanoušků, přiměřenou dávkou odhodlání a trochou sportovního štěstí to máme v kapse.

PaedDr. Ladislav Jirků, poslanec

Sport a vůbec pohyb v přírodě mne provází celým životem. V mládí jsem se věnoval snad všem odvětvím, zejména pak plavání, vodáctví, lyžování a míčovým sportům. Svoji zálibu jsem poté přenesl i do praktického života, neboť jsem na Univerzitě Karlově vystudoval učitelství, obor tělesná výchova – čeština. V letech 1978 – 91 jsem měl ke sportu hodně blízko, neboť jsem působil jako odborný pracovník na Výzkumném ústavu tělovýchovném Fakulty tělesné výchovy a sportu UK Praha a jako servisní pracovník jsem se zúčastnil několik světových šampionátů v klasickém lyžování. I nyní, navzdory důchodovému věku, aktivně sportuji. Rád bruslím, lyžuji, jezdím na kole a plavu. Bohužel méně často, než bych si přál.
Na aktivity na čerstvém vzduchu nedám dopustit, ale nezapomínám ani na čtení sportovních stran denního tisku a nevynechám ani významné sportovní televizní přenosy. V tomto směru u mne vítězí lyžování, atletika a právě fotbal.
V posledním desetiletí mi samozřejmě nemohl uniknout dynamický rozvoj jihlavského fotbalu. Z podceňované Popelky se vyšvihl v respektovaný klub s vynikající mládeží, stabilním zázemím a velkou perspektivou. Pokud mi to mé časové vytížení umožní, tak se snažím navštěvovat domácí duely FC Vysočina. Fotbalistům velmi přeji, aby své několikaleté snažení na jaře dotáhli do vytouženého postupového cíle a doufám, že se mi podaří být při tom. Byl bych moc rád, kdybychom se i na Vysočině brzy dočkali nejvyšší fotbalové, hokejové či jiné divácky sledované soutěže. Vždyť jsme jediným českým regionem bez této možnosti trávení volného času.

Mgr. Jan Svoboda, ředitel ZŠ Evžena Rošického v Jihlavě

Ke sportu mám jednoznačně kladný vztah. Nikdy jsem ho neprovozoval závodně, ale zároveň jsem nikdy nevynechal příležitost zaplavat si, zalyžovat nebo zajezdit na kole. Fotbal mám rád jako divák. Sleduji ho v televizi a občas si najdu cestu i na stadión FC Vysočina. K tomuto klubu nemám blízko pouze s ohledem na sousedství naší základní školy a stadiónu v Jiráskově ulici. Sport, konkrétně fotbal a plavání, na naší škole sehrává velmi důležitou roli, neboť jsou naší nedílnou součástí sportovní třídy těchto odvětví. Přítomnost sportovců jednoznačně vítám a jejich přínos potvrzují i studijní výsledky. Mladí sportovci obecně dosahují lepších studijních výsledků, než ostatní žáci. Je na nich vidět cílevědomost, snaha a schopnost zvládnout náročný program.
Jarní zápasy jihlavských fotbalistů si rozhodně nenechám ujít. Věřím, že se k nim opět otočí štěstí a dokáží zopakovat postup do nejvyšší soutěže. Budu jim držet palce!

MUDr. František Sýkora, ortoped

Budu stručný. Nehodlám chybět na žádném domácím zápase a s velkým napětím budu bedlivě sledovat celou sezónu. Tedy stejně, jako v předchozích letech a sezónách. Pevně věřím, že se tentokráte všichni dočkáme postupové radosti. Celému týmu a vůbec fotbalu na Vysočině to hrozně moc přeji! Klub si to za svoji dlouhodobou práci rozhodně zaslouží!

Josef Augusta, legendární hokejista a trenér

Na jaro těším, teplejší počasí a zelené trávníky mi po této dlouhé zimě začínají chybět. Nejen kvůli tomu počítám s tím, že na jarní zápasy FC Vysočina budu chodit mnohem častěji, než na podzim. To jsem se na fotbal dostal jen dvakrát, tudíž jsem výkony mužstva sledoval spíše zprostředkovaně.
Cílem všech sportovců, tedy i hráčů FC Vysočina, je dosáhnout na co nejvyšší mety. Jejich dosažení se poté velmi odvíjí nejen od vlastního výkonů sportovců, ale hlavně od jejich přístupu k zápasům. Na něm bude velmi záležet i z pohledu FC Vysočina. Jsem velkým fandou všech sportů na Vysočině a tudíž fotbalistům přeji postup do Gambrinus ligy. Pokud by se jim to podařilo, tak by to bylo jedině dobře.



Bedřich Ščerban, jednatel HC Dukla Jihlava a bývalý hokejový reprezentant

Na příchod klimatického jara se velmi těším a určitě v tom nejsem sám. Jsem rád, že z napínavých hokejových duelů Dukly budu moci plynule přejít ke sledování fotbalových zápasů FC Vysočina. Na podzim jsem na jihlavském stadiónu nechyběl snad ani jednou, protože výkony FC Vysočina v domácím prostředí se mi prostě líbily. Pevně věřím, že se mužstvu na jaře podaří vybojovat postup do Gambrinus ligy. FC Vysočina to rozhodně přeji. Jsem přesvědčen, že hokej a fotbal, tedy dva nejpopulárnější sporty v Česku, by si na Vysočině zasloužily působení v nejvyšší soutěži. Zasloužily by si to nejen tyto sporty, ale i sportovní příznivci a obyvatelé našeho kraje. Vždyť jsme nyní jediným regionem v republice, který postrádá nejvyšší soutěž v některém z divácky nejsledovanějších sportů.

Zdeněk Pecha, majitel firmy Závodní stravování Pecha

Na zápasy FC Vysočina chodím, protože je to pro mě určitá relaxace a zároveň i možnost setkat se tam s mými přáteli. Fotbal je pro mě zábava a přináší mi radost. Já i celá moje rodina ho máme velice rádi. Zajímám se o něj již od dětství, je to můj celoživotní koníček.
V Jihlavě jsem vyrostl a proto mám ke klubu mimořádný vztah a jsem ochoten pro postup do Gambrinus ligy něco udělat a podpořit naše mužstvo alespoň svou účastí na zápasech. Do jarního boje bych chtěl jihlavským fotbalistům popřát mnoho zdaru a úspěchů, hodně vstřelených gólů a málo prohraných zápasů, ať se nám postup do nejvyšší soutěže podaří!

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu