28.01.2011, Miroslav Fuks

Jan Šilinger přichází naplnit očekávání

Jan Šilinger přichází naplnit očekáváníJan Šilinger už má konečně klid a jistotu. Zhruba měsíc trvající spekulace médií a fanoušků jsou u konce. Dvaadvacetiletý levonohý hráč podepsal dlouhodobý profesionální kontrakt s FC Vysočina s platností do 30. června 2014. Jak tento odchovanec 1.FC Slovácko vnímal zájem celé řady prestižních klubů a dohady veřejnosti?

 

Sledoval jsem to trochu z povzdálí prostřednictvím internetu. Snažil jsem se na případný přestup nemyslet a dal jsem v jednání důvěru znojemskému vedení a manažerovi Chovancovi.

Bylo pro tebe složité opustit kabinu Zbrojovky Brno a přesunout se do Jihlavy?
Na počátku zimní přípravy to skutečně vypadalo, že skončím v Brně. Dokonce jsem zde trénoval. Kluby se však nedohodly a já byl pochopitelně dost zklamaný. Už jsem se totiž viděl v nejvyšší soutěži. Jsem rád, že jsem nakonec našel novou motivaci v FC Vysočina.

Jak budeš vzpomínat na znojemské působení?
Jen v nejlepším. Během půldruhého roku se nám podařilo postoupit do II. ligy a v ní jsme odehráli solidní podzim. Jsem rád, že jsem pravidelně nastupoval a že zde ze mne udělali levého obránce.

Jaké byly tvé první dojmy z FC Vysočina, z kabiny, klubového zázemí či spoluhráčů?
Příjemně mne překvapilo pozitivní přijetí v kabině. Přitom jsem znal pouze exznojemského Tomáše Cihláře a z působení ve Slovácku Radka Görnera a Jana Šimáčka. Denně vnímám, že zázemí FC Vysočina je na vysoké úrovni.

Kolem tvé další fotbalové budoucnosti bylo v prosinci a lednu hodně rozruchu. Jsi připraven na očekávání a tlak fanoušků?
Budu se snažit tak, abych veškerá očekávání naplnil. Rozhodně se tím ale nijak nestresuji.

Jak vnímáš dosavadní zimní přípravu v jihlavském klubu?
Byla a stále ještě je velice náročná. Ničím mne však nezaskočila. V tomto směru nemám problém. Kvalitní bylo i nedávné soustředění v Jablonci.

Cítíš se lépe v obraně či v záloze?
V mládí i ve Slovácku jsem nastupoval ve středu či na kraji zálohy, ale poslední dobou se určitě lépe cítím na beku. Mám zde přehled o situaci a prostor k útočným výpadům. Na lajně hraje důležitou roli fyzická kondice.

Asi není nutné zdůrazňovat, s jakým cílem jsi do FC Vysočina přišel...
Přišel jsem bojovat o postup do Gambrinus ligy, to je jednoznačné.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu