28.01.2011, Miroslav Fuks

Jan Šilinger stvrdil přestup do FC Vysočina

Jan Šilinger stvrdil přestup do FC VysočinaZnojemský levý bek či záložník Jan Šilinger (nar. 27.5.1988) se na třiapůl roku upsal do služeb FC Vysočina! Tento mladík byl jedním z hitů aktuálního zimního přestupového období, neboť vedení jihomoravského klubu v médiích potvrdilo zájem Sparty Praha, Brna, Plzně, Hradce Králové či Dukly Praha a též čtyř slovenských klubů na čele se Slovanem Bratislava a Žilinou. V této náročné přetahované však nakonec zvítězil FC Vysočina. Šilinger v Jihlavě od 18. ledna trénoval a oba kluby ve druhé polovině tohoto týdne stvrdily smlouvy.

 

„O Šilingera jsme projevili zájem už v létě. Jsme rádi, že naše snažení v zimním přestupovém období vyústilo v získání tohoto znojemského talentu do řad našeho klubu. Hráč u nás zdárně absolvoval zdravotní testy, kondiční soustředění a my jsme přesvědčeni, že je před ním v jihlavském dresu velká perspektiva. Oceňujeme konstruktivní přístup hráčova manažera Ondreje Chovance, ale i samotného hráče, kteří zohlednil hlavně možnost dalšího fotbalového růstu. Stejně tak jsme rádi za korektní a seriózní jednání znojemského vedení na čele s prezidentem klubu Otou Kohoutkem. To započalo už na konci loňského roku a my věříme, že se stane začátkem intenzivnější vzájemné spolupráce,“ uvedl k náročnému přestupu Ing. Jiří Pech, předseda představenstva FC Vysočina.

Jan Šilinger je odchovancem domovského Hevlína, který se nachází blízko Znojma v těsném sousedství hranic s Rakouskem. Odtud v roce 1999 zamířil do nedalekých Hrušovan nad Jevišovkou, kde si ho v roce 2003 vyhlédlo 1.FC Slovácko. Zde prošel dorosteneckou kategorií, nahlédl do „A“ týmu a především nastupoval za juniorku v MSFL. V létě 2009 přestoupil do Znojma, kde podepsal smlouvu do 30.6.2012. Už po roce se radoval ze znojemského postupu do II. ligy. V MSFL celkem nastřádal 55 startů a v podzimní druholigové premiéře zasáhl v základní sestavě do dvanácti duelů. Jeho největší předností je rychlost, přehled ve hře a fyzická vybavenost.

 
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu