07.01.2011, Miroslav Fuks

Vrzáček proti Znojmu nasadí mladíky

Vrzáček proti Znojmu nasadí mladíkyFotbalistům FC Vysočina se krátí startovací týden zimní přípravy a je před nimi úvodní přátelský duel roku 2011. V sobotu se tak stane v rámci Tipsport cupu, kdy jihlavský tým v části Brna - Brněnských Ivanovicích (bývalý areál Zemanu Brno) změří síly od 16:00 hodin s druholigovým Znojmem. Trenéra Josefa Vrzáčka jsme se zeptali nejen na jeho hodnocení prvních tréninkových dnů.

 

Jsme rádi, že nám přípravu nekomplikuje počasí. Velké uznání zaslouží technický úsek FC Vysočina, který nám pro naše tréninky zajišťuje výborné podmínky. Z tréninkového nasazení hráčů vnímám velkou chuť a odhodlání. Postupem náročné zimní přípravy a nárůstem únavy může nadšení opadávat, ale hráči si plně uvědomují, že bez tohoto zimního drilu to nejde. Berou to jako nedílnou součást své práce. Navíc zimní příprava nepředstavuje nic, co by hráči neměli zvládnout. Není to o tom tvrdě trénovat šest týdnů, ale trénovat intenzivně po celý rok. Tento přístup mi v českém fotbale schází.

Máte k dispozici kompletní tým?
Schází pouze gólman Maksims Uvarenko, který ulehl s chřipkou.

Co bylo náplní prvních tréninků?
Máme za sebou první tři dny úvodního dvanáctidenního bloku dvoufázových tréninků, jehož součástí je sobotní duel Tipsport cupu proti Znojmu. V trénincích kombinujeme výběhy v terénu, přípravu na hřišti a posilovnu. V nadcházejícím týdnu zařadíme spinning. Hráči denně absolvují regeneraci. V úterý 11. ledna je čekají funkční a diagnostické testy na FTVS Praha.

Mají hráči před sobotním zápasem nějaké úlevy?
To rozhodně ne. V sobotu dopoledne absolvují kondiční test a poté vyrazí mladší část kádru do Brnu k duelu proti Znojmu. Mezi čtrnácti hráči budou oba testovaní Bosňané, ovšem mezi mladíky jsme nezařadili Mešanoviće, který se po zranění potřebuje plně soustředit na kondiční přípravu. Na starší hráče, kteří zůstanou v Jihlavě, čeká běžná tréninková jednotka.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu