17.11.2010, Miroslav Fuks

Trenér Kučera věří v jarní zlepšení

Trenér Kučera věří v jarní zlepšeníNelichotivý podzimní primát nejméně úspěšného mládežnického celku FC Vysočina náleží mladším dorostencům A. Ti v nejvyšší soutěži Seznam.cz 1. lize získali z patnácti duelů jen 7 bodů a obsadili předposlední 15. místo. Jak se na tuto nepříznivou bilanci dívá trenér mužstva Roman Kučera?

 

Dokázali jsme porazit Zlín a České Budějovice a remizovali jsme s Pardubicemi. V řadě utkání jsme herně a takticky nepropadli, když jsme sehráli vyrovnaná utkání se Spartou, Slávií, Brnem, Hradcem Králové, Ostravou a Slováckem. Možná jsme v určitých fázích hry tyto celky přehrávali a výkon týmu nebyl špatný. Jenže vždy přišly chyby jednotlivců, zejména obránců a brankářů, které nás výrazně srážely a připravily o lepší bilanci.

Tým však nebyl úspěšný ani v koncovce...
Naší filosofií byla útočná a agresivní hra. Vedla k tomu, že jsme si vytvářeli dostatek brankových příležitostí, ale jejich proměňování představovalo velký problém. Mužstvu totiž chybí klasický koncový hráč. Pokud se nedařilo útočníkovi Kelblerovi, který zaznamenal 7 branek, nebyl na hřišti nikdo, kdo by vytvořené šance proměňoval. Velkým zklamáním je bilance a efektivita druhého útočníka Moravy, který během podzimní části zaznamenal pouze 1 branku.

Kteří hráči náleželi k oporám?
V průběhu podzimu jsme celkem vyzkoušeli a dali příležitost 28 hráčům, přičemž osu týmu tvořili Dvořáček, Hošek, Kelbler, Pedro, Polanský a Rozmahel.

Jak z aktuální nelichotivé situace ven? Je tým na jaře schopen zlepšení?
Je třeba říci, že se náročnost a kvalita s přechodem do ligového dorostu a později dospělého fotbalu stále zvyšuje. Nestačí fyzické a pohybové dispozice a fotbalové dovednosti. Rozhodující roli sehrává psychika, odolnost hráčů a ochota pracovat na sobě. V mladším dorostu nejde o výsledky, ale o výchovu. V případě, že hráč nemá potřebné dovednosti, není psychicky odolný, nemá potřebnou motivaci, představuje to problém. Bohužel, v tomto mužstvu je několik hráčů s touto charakteristikou. V zimní přestávce si výkonnost jednotlivých hráčů vyhodnotíme a přistoupíme k revizi mužstva. Pokusíme se tým doplnit na slabých místech a zvýšit konkurenci a motivaci hráčů. Klíčová však bude každodenní práce, trénink. Celý tým a jednotlivé hráče je třeba dotrénovat a dostat na potřebnou úroveň dorostenecké ligy. Věřím, že situaci zvládneme a v jarní části nejen výsledky, ale i herní projev mužstva a výkony jednotlivých hráčů potěší více, než na podzim.

Hráčské statistiky:

Střelci: 7 - Kelbler, 2 - Dvořáček, Klusák, Polanský, 1 - Ločárek, Morava, Rozmahel, Zavadil.

Odehrané minuty: 1194 - Kelbler, 1193 - Dvořáček, 1120 - Pedro, 1040 - Rozmahel, 997 - Polanský, 898 - Ločárek, 895 - Hošek, 825 - Hanousek, 769 - Morava, 763 - Melecha, 760 - Kubát, 658 - Doucha, 360 - Krotký, 334 - Pokorný, 327 - Zavadil, 252 - P. Demeter, 225 - Klusák, 138 - Růžička, 80 - Jícha, Kubát, Ujčík, 78 - Maruš, 56 - Veselský, 47 - Homola, 24 - Hron, 7 - Kotnour.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu