15.11.2010, Miroslav Fuks

Průša: Podzim odpovídá našemu očekávání

Průša: Podzim odpovídá našemu očekáváníŽákovské „B“ týmy FC Vysočina dlouhodobě bojují ve druhé nejvyšší soutěži – žákovské divizi. Zde svádějí velice náročné boje s protivníky, kteří se velmi často o rok starší, přičemž tento rozdíl bývá nejmarkantnější na podzim. Z jihlavského pohledu přinesl 11. místo se ziskem 14 bodů. Trenéra Kamila Průšu jsme požádali o zhodnocení této části sezóny.

 

Podzimní část sezony odpovídala našemu očekávání. Věděli jsme, že nebude lehké hrát proti starším soupeřům. Výsledkově jsme nijak výrazně nepropadli. Z pohledu hry však nemohu být spokojen, neboť individuální výkony jednotlivců mohly být kvalitnější. U některých hráčů mi chybí větší dravost a nasazení. Proti fyzicky vyspělejším soupeřům se jinak hrát nedá. Zisk bodů a postavení v tabulce není sice rozhodující, ale i tak mě mrzí, že jsme mohli mít minimálně o čtyři body více. V týmu mi schází útočník - střelec. Nejvíce branek vstřelil Štěpánek, který však nastupuje v záloze. Celkový herní projev směrem do útoku tak není ideální.

Jak jste si herně a výsledkově vedli v porovnání s ostatními ligovými "béčky"?

Právě utkání s těmito týmy nám herně moc nevyšla. Pouze se Slováckem B jsme podali dobrý výkon. Brno B je oproti nám herně někde jinde, to si musíme přiznat. Se Zlínem B se můžeme rovnat, ale právě vzájemný duel se nám vůbec nevydařil.

Jak velký rozdíl v žákovské kategorii představuje jeden rok věku?

Rok rozdílu v kalendáři může z hlediska biologického znamenat rozdíl mnohem větší, dokonce až pět let. Takže tato skutečnost je zcela zásadní. Soupeři jsou vyšší, silově vyspělejší a tím pádem i rychlejší. Musíme proto hrát kolektivněji a snažit se o kombinační hru. Zatím těžko můžeme vyhrávat souboje 1:1, což ale neznamená, že se o to nepokoušíme. V jarní části soutěžního ročníku se tyto skutečnosti již více vyrovnají.

Který váš zápas byl na podzim nejpovedenější a naopak?

Kvalitní zápasy jsme sehráli s Vyškovem, Třebíčí, Velkým Meziříčím a Havlíčkovým Brodem. Nejvíce se mi však líbilo hned první utkání v Bystrci. Nevyvedlo se nám klání se Zlínem B, s Brnem B a s Bohunicemi. Právě tento poslední duel mě velice mrzí.

Kteří hráči zaslouží za své výkony pochvalu? Překvapil tě některý z nich?

Nejen za výkony v utkáních, ale také za přístup k tréninkům a za chování v kabině zaslouží pochvalu většina hráčů. Z jednotlivců chci jmenovat Pavla Parmu, který udělal obrovský výkonnostní skok a Borise Steinbauera, který nechyběl v podzimní části soutěžního ročníku ani na jednom tréninku.

Podzimní střelci: 6 - Štěpánek, 3 - Čermák, Bělovský, 2 - Steinbauer, Klíma, Sargsyan, 1 - Gabrhel, Vedral, Kolčava, Vitásek.

Horní řada zleva: Tomáš Vedral – asistent trenéra, Matyáš Pech, Čestmír Vitásek, Filip Vedral, David Štěpánek, Pavel Parma, Marek Diviš, Ondřej Bělovský, Jan Bajer, Kamil Průša – trenér. Dolní řada zleva: Boris Steinbauer, Robert Gabrhel, Karel Látera, Marek Pecina, Jakub Čermák, David Navrkal, Martin Šrámek, Tomáš Hekrdla.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu