03.11.2010, MF DNES - Vysočina - Edita Palkovičová

Kapitán fotbalové Jihlavy nového trenéra chválí. Podzim se zachránil, říká

Kapitán fotbalové Jihlavy nového trenéra chválí. Podzim se zachránil, říkáKapitán jihlavských fotbalistů Filip Dort nemá škatulata na trenérských postech rád. Ovšem trenér Vrzáček mu padl do oka. Obdivuje jeho komunikaci s hráči a chtěl by, aby u týmu zůstal i na jaře. Kapitán FC Vysočina Filip Dort se konečně mohl rozpovídat o změnách na trenérském postu. V minulých dnech bylo totiž na toto téma ze strany vedení klubu uvaleno přísné embargo.

 

"Cítíme to jako nový impulz k práci," podotkl třicetiletý záložník, který se pokusil i o zhodnocení podzimní části soutěže, do jejíhož konce zbývá odehrát jedno utkání.

Konečně se vás můžu zeptat na škatulata na trenérských postech. Jak jste tyto změny vnímal?
Abych pravdu řekl, tak každá taková změna je pro mě nepříjemná. Nerad tohle řeším, stejně jako nerad řeším pohovory, když se nám nedaří. Musím hlavně uznat, že za změnu můžeme především my, a všichni v kabině to tak cítí. Chybělo nám dvacet vteřin v zápasu s Mostem a ke změně by nedošlo. Štěstí je bohužel hodně vrtkavé.

Jde na tom ale najít i pozitivní věci ne?
Cítíme to jako nový impulz k práci. Uvidíme, jak to bude dál.

Myslíte tedy, že vyhazov trenéra Luboše Urbana byl krokem k lepšímu?
Já bych neřekl k lepšímu. To ukáže až čas. To si můžeme říct na konci sezony. S hodnocením bych ještě počkal.

A jaká je vůbec aktuálně nálada v kabině?
Myslím, že po těch posledních hektických dnech je nálada dobrá, protože jsme se přiblížili k Vlašimi a Dukle. Nakonec jsme podzim celkem zachránili, i když nám zbývá ještě jeden zápas. Ztráta šesti bodů už začínala docela smrdět.

Když už jsme u té kabiny. Jaký je trenér Vrzáček? Je velký rozdíl mezi ním a koučem Urbanem?
Velký rozdíl je v komunikaci. Trenér Vrzáček je víc komunikativní, je hráčům mnohem blíž, chce slyšet náš názor a konzultuje s námi všechny věci. Jak trénovat, si každý najde na internetu, to zase není tak velké umění. Ovšem komunikovat s hráči, být otevřený a poslouchat názory hráčů, to každý neumí.

On však nemá jistotu, jak dlouho u A-týmu zůstane. Po podzimu může také skončit.
Trenér Vrzáček je tady v Jihlavě taková ikona, dočetl jsem se, že už tady několik let dělá trenérům asistenta, pracoval velmi dobře s mládeží a je to velký odborník. Proto si myslím, že nad tímhle vůbec nepřemýšlí. Žije posledními třemi zápasy, a co se bude dít potom, to už ani není v jeho moci to ovlivnit.

A vy byste chtěl, aby zůstal?
Byl bych rád, kdyby u týmu pokračoval i po podzimu a povedlo se nám splnit cíl, který se tady čtyři roky nepovedl realizovat. Chtěl bych to i kvůli panu Vrzáčkovi, pro kterého by to bylo zadostiučinění za práci, co tu odvádí, protože on fotbalem opravdu žije.

Konec podzimní části sezony už klepe na dveře. Jak byste první půlku zhodnotil?
Naše domácí výsledky jsou hrozně znegované výsledky z venku. K hodně zápasům jsme přistoupili zbytečně defenzivně, pak jsme dostali branku a už jsme neměli sílu to otočit. Myslím, že náš projev venku by měl být obdobný jako ten domácí.

Luboš Urban ještě za svého působení u týmu řekl, že byste potřebovali psychologa.
(smích) Tak v tomhle měl možná pravdu, protože zápasy venku byly opravdu bída.

Od vedení jste dostali jasný úkol. V posledních třech zápasech získat maximální počet bodů. Šest už máte v kapse. Ale říká se, že poslední krok bývá nejtěžší. Ten vás čeká v neděli v Karviné.
Ve druhé lize to není o soupeřích, ale jen a pouze o nás. Tady každý může porazit každého. Karviná bude určitě silná, bodů také nemá tolik.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu