25.08.2010, Miroslav Fuks

Představujeme domácího soupeře – FK Baník Sokolov

Představujeme domácího soupeře – FK Baník Sokolov„Neúspěchy na hřištích soupeřů se dostáváme pod velký tlak,“ uvedl trenér Luboš Urban po nepříjemné prohře svého celku v Sezimově Ústí. Že se jeho tým dokáže s nelehkým výsledkovým tlakem vyrovnat, bude moci dokázat už tento pátek 27. srpna od 18 hodin, kdy jihlavští fotbalisté hostí tradičně silný FK Baník Sokolov. Bude to přesně ten zápas, v němž domácí celek bude potřebovat podporu svých fanoušků. Zvládnou to společně?

 

Úvod tohoto týdne v kabině „áčka“ FC Vysočina jistě patřil hodnocení duelu v Sezimovu Ústí. „Tomuto zápasu jsme se intenzivně věnovali již v neděli. Zápas jsme si rozebrali obecně i dle výkonu jednotlivých hráčů. Poté tým shlédl sestřih hlavních pasáží tohoto nepodařeného zápasu. Celé nedělní dopoledne bylo hodně pracovní a kritické. Jihlava prostě nemůže takové výkony předvádět. Tím však bylo téma Sezimovo Ústí uzavřeno. Musíme si z něj vzít ponaučení a maximálně se soustředit na nadcházející duel,“ zdůraznil kouč Luboš Urban.

„Sokolov disponuje zkušený technickým týmem, který nejčastěji nastupuje v rozestavení 4 – 4 – 2. Po výborném vstupu do soutěže se jim přestalo dařit a je tedy jasné, že v Jihlavě budou hodně kousat a bojovat o body. My rozhodně máme co napracovat. Potřebujeme si udobřit fanoušky a především se tříbodovým ziskem dostat do popředí tabulky. Vážně zvažuji změny v sestavě. Určitě však nemohu počítat s marody Halamou, Zelinkou a brankářem Matiáškem,“ informoval Urban, který upozornil i na některé hráče Baníku: „Defenzívu drží zkušení stopeři Knakal a Kura. Zálohu diriguje zkušený Pilař a na křídlech jsou nebezpeční Podrazký a Vaněček. Z útočníků si musíme dát pozor nejen na urostlého Šilhana, ale i na Mliku či Duchniče.“

Ambiciózní Sokolov disponuje stabilním a silným kádrem, který byl v létě navíc posílen o exligové fotbalisty Šilhána a Dittricha. I proto je mnohými pasován na jednoho z favoritů na postup. Tým kouče Purkarta však nezažívá ideální start do ligy, neboť po úvodním vysokém vítězství nad Sezimovým Ústím prohrál doma se Zlínem, nestačil v Čáslavi a naposledy doma nedokázal porazit Spartu B. Je tedy jasné, že Sokolov bude chtít získat ztracené body do tabulky pravdy hned při první příležitosti – v Jihlavě.

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOUPEŘI

právní forma: akciová společnost
vedení klubu: předseda představenstva a ředitel – Pavel Makoň, sportovní ředitel – Vítězslav Hejret, šéftrenér mládeže – Tomáš Provazník
adresa: Jednoty 1628, 356 01 Sokolov
tel.: 352 605 440
fax: 352 669 718
e-mail: banik@fksokolov.cz
internet: www.fksokolov.cz
klubové barvy: zelená a černá
kapacita stadiónu: 5.000 (770 k sezení)
B-tým: divize
mládežnické celky: 13

POHLED DO HISTORIE

zal. 1948 jako Sokol HDB Falknov nad Ohří
1949 – Sokol HDB Sokolov
1953 – DSO Baník Sokolov
1962 – TJ Baník Sokolov
1992 – FK Baník Sokolov

Účast v soutěžích:

ČNL nebo II. liga: 1974 – 1976, 1977/78, 2006 - 11
III. liga: 1969/70, 1972 – 1974, 1989 - 1980

VZÁJEMNÁ BILANCE

Vzájemná bilance ve II. lize: 8 utkání  3 – 3 – 2  8 : 13

Ze vzájemných zápasů:

jaro 10: FC Vysočina Jihlava - FK Baník Sokolov  2:0 (0:0)
Góly: 52. Mešanović, 64. Dort
VYS: Uvarenko - Gabriel, Tlustý, Šimáček (74. Veselý), Gavrić - Dolejš, Görner, Karlík, Dort (79. Gába), Krutý (90. Cihlář) - Mešanović. SOK: Bertelman - Kaplan, Kura, Knakal, Hanzlík - Podrazký, Čada (3. Pilař), Javorský, Vaněček (75. Habai) - Duchnič (70. Dejmek), Mlika.

pod. 09: FK Baník Sokolov – FC Vysočina Jihlava  5:1 (2:1)
Góly: 4. a 21. Knakal, 55. Vaněček, 57. Hanzlík, 89. Podrazký - 36. Tecl
SOK: Bertelman - Šmerda, Knakal, Studík, Hanzlík - Podrazký, Javorský, Pilař (79. Kura), Vaněček (89. Prchal) - Duchnič (84. Komberec), Nádeníček. VYS: Krajíček - Gabriel (60. Tlustý), Penc, Kadlec, Caha - Veselý (61. Vydra), Gruber, Gába, Krutý (64. Šisler) - Mešanovic, Tecl.

pod. 07: FK Baník Sokolov – FC Vysočina Jihlava  5:0 (3:0)
Góly: 2. Jirouš (pen.), 5. Čada, 9. Podrazký, 70. Javorský, 73. Pilař
SOK: Ilizi - Kaplan, Hrabáč, Knakal, Čupr - Podrazký (85. Hanzlík), Čada, Pilař, Vaněček (77. Habai) - Jirouš (69. Javorský), Duchnič. VYS: Vojáček - Gabriel, Kadlec, Tlustý, Vepřek - Štohanzl, Urban (57. Lovětínský), Karlík, Vyskočil (21. Gába) - Faldyna (46. Simr), Vydra.

Pravděpodobná sestava: Bertelman- Šmerda  Knakal  Kura  Hanzlík - Dittrich  Javorský  Pilař  Vaněček - Šilhan  Duchnič

Trenér: Stanislav Purkart

Střelci: 4 – Podrazký, 2 – Pilař, Šilhan, 1 - Podaný.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Blažek (konec hostování 1. FC Karlovy Vary), Dittrich (hostování FK Mladá Boleslav), Šilhan (přestup SK Kladno), Puchmertl (přeřazen z juniorky), Jankovský (přeřazen z dorostu)
Odchody: Vůjtěch, Čupr a Habai (konec smlouvy), Hrabáč (hledá si angažmá), Janáček (konec hostování 1.FC Karlovy Vary), Radzinevičius a Dejmek (konec hostování Slovan Liberec), Komberec (konec hostování Hazlov).

 
Související
Média
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu