18.10.2004, Redakce

Csaplár: „Chceme vyhrát každé příští utkání!“

Před rokem, takřka na den přesně se Vysočina mohla radovat ze senzačního vítězství nad pražskou Slávií, které náš tým odrazila k velkému pohárovému úspěchu.

 
Dnes se se slavným pražským celkem utkáme znovu a trenéra hostujícího mužstva Josefa Csaplára se ptáme, zda si je rok staré porážky svěřenců kouče Beránka vědom?

Samozřejmě, že o tomto zápase vím. tehdy ve Slávii gradovala neúspěšná sezóna a tehdejší filozofie budování kádru. Troufám si říci, že jsme dnes někde jinde, na druhou stranu je každý fotbalový zápas jiný a rozhodně není vyloučeno, že Slávia opět prohraje. K domácímu celku máme určitě velký respekt.

Co o jihlavském týmu víte?

Znám vaše hráče i trenéra, jsem si vědom, že fotbal v Jihlavě udělal velký kus práce. Více vám ale o vašem celku z pochopitelných důvodů neřeknu. Několikrát vás viděl můj asistent Martin Hřídel a moc dobře víme, co nás čeká. Ostatně, vaše nedávné vítězství na Žižkově je velmi dobrým varováním.

Sledujete II. ligu? Které týmy řadíte k aspirantům postupu?

Stejně jako u všeho platí, že i II. liga by mohla být lepší a kvalitnější. Myslím si, že postoupí Žižkov a o druhé místo bude ještě velký boj s otevřeným koncem. Do této hry se asi zapojí Plzeň, Hradec Králové, Most a třeba klidně i Jihlava, která loni měla velice dobrou sezónu.

Jak hodnotíte vaše dosavadní účinkování v podzimní sezóně?

Určitě jsem si myslel, že budeme dál. Na druhou stranu všichni víme o vnitřních problémech klubu a proto lze s trochou nadsázky říci, že některé naše výsledky jednoduše nebyly překvapivé. Musíme vycházet z reality našeho kádru, který se dotvářel velmi pozdě a byl kompletní až 5. září. Navíc Gedeon kvůli zranění nehrál rok, Adauto třičtvrtě roku, Fořt půl roku, Holeňák 3 měsíce a Vlček se Zbončákem v Rusku půl roku pořádně nehráli. Nyní je snad konsolidace našeho kádru za námi a můžeme věřit ve zlepšení. Jen škoda, že jsem tento tým neměl pohromadě v červnu, mohl jsem hrát i o nejvyšší příčky.

V současném „béčku Slávie nastupuje exjihlavský Radek Sláma. Má šanci vrátit se zpátky do prvního týmu?

Jeho výkony sledujeme, jdou na něj dobré reference a patří ke klíčovým hráčům juniorky. O jeho případném zařazení do zimní přípravy rozhodnou pouze jeho výkony. Na jeho místo, kterým je podle mne post defenzivního záložníka, je ve Slávii bohužel přetlak. Je zde Gedeon, Švec, Bejbl, Stibůrek…

Jaký význam přikládáte poháru? Bude někoho šetřit?

Chceme vyhrát každé příští utkání a to bude platit i v Jihlavě. Pohár je kvalitní a zajímavá soutěž, navíc nehrajeme v evropských pohárech, tudíž patří mezi naše priority. I proto rozhodně nebudeme některé hráče šetřit, náš kádr stejně není tak široký a kvalitní.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu