24.06.2010, Miroslav Fuks

S FC Vysočina se začne připravovat Lukáš Vaculík!

S FC Vysočina se začne připravovat Lukáš Vaculík!Krátká dovolená fotbalistů FC Vysočina je u konce. Ve čtvrtek 24. června se budou hlásit v Praze v laboratoři sportovní motoriky FTVS UK na testech funkce organismu. U prvního bodu letního přípravy budou i dva navrátilci do jihlavského dresu. Útočník Stanislav Tecl, kterému skončilo půlroční hostování ve Slavii Praha, a záložník Lukáš Vaculík, jenž barvy FC Vysočina opustil v lednu 2005.

 

„Vaculík má od Viktorie Žižkov povolení, aby s námi zahájil letní přípravu a hrál přípravné zápasy. O formě jeho působení v Jihlavě budeme jednat. Další posily jsou v jednání, zatím váznou na stanoviscích mateřských prvoligových klubů. Hledáme brankáře, jednoho univerzálního hráče do obrany a též útočníka. Byli bychom velice rádi, kdyby tito hráči s námi v pondělí 28. června odjeli na kondiční soustředění do novoměstského Hotelu SKI. Každopádně by v těchto otázkách mělo být jasno do konce června,“ uvedl sportovní manažer Josef Jinoch, který doplnil: „Na prvním tréninku, který se uskuteční tuto neděli od 16.00 hodin na hřišti Sokolu Bedřichov, nebude scházet záložník Radek Görner. Věříme, že se dohodneme na prodloužení jeho angažmá na Vysočině. Otazník je stále nad dalším působením ofenzivního záložníka Karla Zelinky. Se Slavií Praha stále jednáme. Naopak registrujeme nabídku znojemského nováčka II. ligy na našeho mladého stopera Petra Filipa.“

Znám je první soupeř FC Vysočina v rámci letní přípravy. Dne 4. července od 11.45 hodin se jím stane Viktoria Žižkov v rámci turnaje v Tisu u Havlíčkova Brodu. Poté Jihlava nastoupí k finálovému duelu či utkání o 3. místo proti Sezimovu Ústí nebo Vlašimi.

Fotbalový profil Lukáše Vaculíka

Lukáš Vaculík (nar. 6. června 1983 – výška 180 cm / váha 74 kg) s fotbalem začínal v Dostě Bystrc, ovšem už od jedenácti let oblékal dres Jihlavy. Prošel mládežnickými reprezentačními výběry a zúčastnil se i MS hráčů do 19 let v Norsku. Souběžně s postupem FC Vysočina do II. ligy byl už v létě 2000 zařazen do dospělého kádru a 30. července 2000 debutoval ve II. lize. V pěti ročnících odehrál v dresu FC Vysočina 68 zápasů a vstřelil 3 branky. Byl u úspěšného pohárového tažení v ročníku 2003/04 a byl členem jihlavského kádru i ve slavném ročníku 2004/05, který byl završen postupem do Gambrinus ligy. Na něm se však podílel jen na podzim, neboť v lednu 2005 přestoupil do Mladé Boleslavi. Na jaře 2005 si připsal první starty a gól v I. lize, ale podzim 2005 strávil na hostování v druholigové Kroměříži. Následoval návrat do města aut a velice úspěšný rok 2006. V něm se nemalou měrou podílel na skvělé 2. příčce v lize, která znamenala start v kvalifikaci Ligy mistrů. V ní se Mladá Boleslav musela sklonit před Galatasaray Istanbul, ale poté dokázala přejít přes slavný Olympique Marseille do základní skupiny Poháru UEFA. Vaculík byl u těchto duelů v základní sestavě a proto v prosinci 2006 velice překvapilo, když byl vyřazen z kádru a zamířil do Příbrami. Marilu od sestupu neuchránil a v létě 2007 přestoupil odešel do Plzně. Už o půl roku později se stěhoval do Trnavy, kde v Corgoň lize strávil jaro 2008. V létě se do Plzně vrátil, ovšem v lednu 2009 přestoupil na Žižkov. Viktorii však neminul sestupový osud a Vaculík „pod vysílačem“ odehrál i uplynulý druholigový ročník.

Ve své kariéře nastoupil do 66 duelů v Gambrinus lize a vstřelil 7 branek. Jeho dosavadní druholigová bilance představuje 98 zápasů a 8 gólů.

Lukáš Vaculík (v dresu Viktorie Žižkov) se v jarním utkání II. ligy snaží přejít přes Petara Gavriće.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu