18.06.2010, Miroslav Fuks

Starší dorost dosáhl na nejlepší umístění v historii klubu

Starší dorost dosáhl na nejlepší umístění v historii klubuStarší dorost dosáhl v nejvyšší soutěži nejlepšího výsledku v historii klubu. Mezi českou dorosteneckou elitou obsadil skvělou 7. příčku se ziskem 44 bodů a pouze dvoubodovou ztrátou na 4. pozici. Trenéra mužstva Pavla Procházku jsme požádali o zhodnocení bezesporu úspěšného ročníku.

 

S podzimní částí sezóny můžeme být určitě spokojeni, ovšem jaro nám nevyšlo zcela dle našich představ. Důvodů určitého poklesu bylo hned několik. Předně byli někteří hráči (Ptáček, J.Procházka, Poláček, T.Kučera) přeřazeni do juniorky, což samozřejmě přesně odpovídá smyslu naší práce. Dále nás dosti zasáhla série zranění a nemocí. Jednu chvíli jsme měli skutečně rozsáhlou marodku. Tyto aspekty měly negativní vliv na náš herní projev a výsledky.

Přesto s konečným umístěním v extralize lze vyjádřit spokojenost...
Jsem rád, že jsme se v letošním ročníku vyhnuli sestupovým starostem a celou sezónu jsme pluli ve vyšších či klidných vodách tabulky. Konečných 44 bodů určitě představuje dobrý počin a lze vyjádřit střízlivou spokojenost. Nemohu se však ubránit pocitu, že jsme mohli mít o 5 – 6 bodů více. Stačilo mít o pouhé 3 body více a dosáhli bychom na skvělou 4. příčku. To mne mrzí.

Které fotbalisty byste chtěl za jarní část vyzdvihnout?
Za stabilní výkony zaslouží pochvalu střední záložník a kapitán týmu David Vacek. Velmi dobře se prezentoval levý záložník Jan Kosak, kterého jarní výkony vynesly až do „A“ mužstva dospělých. Perspektivu potvrdil obránce Jiří Fadrný. Kolísavé byly výkony gólmana Jana Procházky. Především jsme se však opírali o týmový duch a velkou pracovitost celého mančaftu.

Na jaké zápasy nebudete rád vzpomínat a naopak?
Hrubě se nám nepovedlo domácí utkání s Mostem, které jsme měli dle předpokladů jasně vyhrát, ale místo toho jsme podlehli 0:3. Neproměnili jsme množství příležitostí a naopak hosté nás trestali z každé možnosti. Na druhou stranu bych rád vyzdvihl výhry a výkony v posledním kole v Brně a v Olomouci, kde jsme se ukázali asi ve vůbec nejlepším světle.

Jaký realizační tým povede nový starší dorost do dalších extraligových bojů?
U týmu zůstávám jako hlavní trenér, asistentem bude Radek Cipruš a Josef Vanko bude nadále plnit roli maséra a vedoucího mužstva.

Jaká bude kvalita mančaftu v příštím ročníku?
Toto se strašně těžko předem odhaduje, což už mi zkušenost mnohokrát potvrdila. Určitě budeme disponovat talentovanými a kvalitními hráči. Doufám, že navážeme na letošní výsledky a společně s celým týmem uděláme maximum pro jejich vylepšení.

Bude tým posílen hráči mimo současné jihlavské dorostenecké týmy?
V letní přípravě vyzkoušíme 2 – 3 fotbalisty a uvidíme, zda by mohli být přínosem.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu