05.06.2010, Miroslav Fuks

FC Vysočina se loučí s Michalem Kadlecem a Tomášem Kaplanem

FC Vysočina se loučí s Michalem Kadlecem a Tomášem KaplanemHráčské řady FC Vysočina definitivně opouští dvě velice výrazné osobnosti historie klubu. K 30. červnu 2010 totiž končí platnost profesionálních smluv stoperovi Michalu Kadlecovi (nar. 6.5.1976) a útočníkovi Tomáši Kaplanovi (nar. 3.4.1978). Vedení klubu se s Kadlecem hodlá oficiálně rozloučit před zraky diváků nadcházejícího ligového duelu proti Hradci Králové. U Kaplana se tak vzhledem k termínové kolizi stane na startu příštího fotbalového ročníku.

 

Michal Kadlec je bezesporu ikonou FC Vysočina. V Jihlavském dresu nastoupil do 227 ligových zápasů a vstřelil 13 branek. Do klubu přišel již v létě 1998, tudíž odehrál i 2 ročníky MSFL pod hlavičkou FC PSJ Jihlava. Je odchovancem Žďáru nad Sázavou a ročník 1997/98 odehrál v druholigové Chrudimi. Kabinu prvního týmu FC Vysočina opustil v únoru letošního roku, kdy zamířil na hostování do mateřského divizního Žďáru.

Tomáš Kaplan je druhým nejlepším kanonýrem FC Vysočina po Petru Faldynovi za 36 ligových branek ve 162 zápasech. Tento polenský odchovanec prošel jihlavskými mládežnickými týmy, ale v „áčku“ FC PSJ zakotvil až v létě 1998. Po sestupu do II. ligy v létě 2006 přestoupil do Marily Příbram a odtud po půl roce zamířil na úspěšné angažmá ve slovenském Tatranu Prešov, s nímž postoupil do Corgoň ligy. V průběhu podzimu 2008 se vrátil do FC Vysočina, ovšem v létě 2009 nepronikl do užšího kádru jihlavského týmu a odešel na roční hostování do „své“ Polné hrající krajský přebor.

Oba hráči se podíleli na největších úspěších v historii klubu – postupu do II. ligy (1999/00), postupu do semifinále Poháru ČMFS (2003/04), postupu do Gambrinus ligy (2004/05) a 3. místu ve II. lize v ročníku 2008/09.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu