16.05.2010, Miroslav Fuks

Naše vítězství bylo zasloužené, říká Urban

Naše vítězství bylo zasloužené, říká UrbanJihlavské fotbalisty báječná forma stále neopouští! Svoji pohodu potvrdili i na horké čáslavské půdě jasnou výhrou 0:3 a domácí Zenit udrželi v sestupovém ohrožení. Jak tento zápas viděl kouč Luboš Urban? "Potvrdily se naše předzápasové předpoklady a to, že domácí budou hrát na hranici agresivity a nakopávané balóny. Na velmi podmáčeném hřišti jsme začali proti větru a bylo velmi důležité, že jsme přečkali vstup do zápasu. Od 15. minuty jsme dali míč na zem a začali jsme domácí přehrávat. Klíčový byl samozřejmě úvodní gól Görnera, po kterém jsme začali hrát svoji hru."

 

Ve druhé části Čáslav ještě více zjednodušila hru a posílala míče na hranici našeho vápna. Zde velmi dobrou práci odvedla obrana, které vše uskákala a odvrátila, a výborně chytající Uvarenko, který lapil 2 tutovky. Ještě předtím jsme však už mohli vést o 2 či 3 branky, neboť jsme špatně vyřešili hned několik brejků. Naštěstí přišel na hřiště Simr a brzy poté vstřelil zlomový gól na 0:2. Gól jsem mu moc přál, pro svoji psychiku ho velmi potřeboval. Za tohoto stavu Zenit hru maximálně otevřel a my chodili do otevřené obrany. Z mnoha možností vyšla až ta poslední a byl to znovu Simr, kdo se trefil. Jsem rád, že jsme těžký zápas zvládli, zaslouženě zvítězili a pomohli i naší juniorce.

Nakonec jste se musel obejít bez Mešanoviće a Veselého. Jak moc Meši scházel? Nahradil ho Franěk?
Scházeli dva hráči základu a navíc Veselý, který by Gabriela nahradil. Bohužel má naštíplý prst. Všichni uvedení určitě scházeli, ale s jejich absencí jsme se dokázali dobře vypořádat. Franěk po zranění odvedl kvalitní výkon a Simr rozhodl.

Za současné situace asi mrzí domácí porážka se Zlínem?
Takto nelze uvažovat. Třeba bychom se poté nedočkali současné skvělé série. Za ní jsme strašně rádi. Stojí za ní kvalitní výkony a především perfektivní defenzíva. Přes naše netradiční rozestavení jsme nebezpeční i v útoku. Vždyť naše jarní skóre je 20:4 a za Hradcem jsme druhým týmem jara!

Před třemi měsíci vstřelil střední záložník Radek Görner hned čtyři góly v zimním přátelském utkání proti Jemnicku. Od té doby se intenzivně pokouší o zakončení, ale gólová radost mu byla dlouho zapovězena. Dočkal se až v Čáslavi. „Především jsme rádi, že jsme zvítězili a smetli tak ze stolu různé dohady, spekulace či kroky sázkových kanceláří. Zápas jsme měli plně ve svých rukou a po zásluze jsme zvítězili. Těší  mne, že jsem ke třem bodům přispěl důležitým prvním gólem. Vyvážel jsme míč, před hráčem soupeře jsem si udělal kličku na levou nohu a vystřelil. Míč zapadl přesně k tyči. Konečně jsem protrhl střeleckou smůlu. Už jsem si dělal srandu, že asi nikdy gól nedám...“

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu