16.05.2010, Miroslav Fuks

Vysočina skvělé série prodloužila i v Čáslavi!

Vysočina skvělé série prodloužila i v Čáslavi!Fotbalistům FC Vysočina se na jaře prostě daří. Ve velmi těžkém zápase na půdě zachraňujícího se Zenitu Čáslav zvítězili zcela zaslouženě a výrazně 0:3 (0:1), čímž prodloužili hned několik svých hodně příjemných sérií na 7 výher v řadě, 10 zápasů bez prohry a 5 duelů bez inkasované branky. O tříbodový zisk z Čáslavi se svými premiérovými trefami v tomto ročníku zasloužili Radek Görner a hned dvakrát střídající Pavel Simr.

 
ČáslavČáslav
27.kolo, neděle 16.5.2010, 17:00
0:3
(0:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Branky: 26. Görner, 76. a 90. Simr
ŽK: Haniak, Ricka, Džafič – Karlík, Gavrić, Krutý
Rozhodčí: Kovařík - Menzel, Ubias.
Diváci: 450
Čáslav: Frišták – Haniak (81. Procházka), Ptáček, Kotrba, Kunášek, Fikejz, Hlava, Šisler (48. Hašek), Růžička, Ricka, Pilař (32. Džafič).
FC Vysočina: Uvarenko - Karlík, Tlustý, Šimáček, Gavrič – Dort (88. Cihlář), Gába, Görner – Dolejš (90. Demeter), Franěk (69. Simr), Krutý.
 

Komentář

Kouči Urbanovi před zápasem narostly ztráty. Krom dlouhodobě zraněného Zelinky scházeli i Gabriel potrestaný za červenou kartu z utkání proti Sokolovu, Veselý, jenž si zranil ruku v utkání „béčka“, a především kanonýr Mešanovič, kterého trápí zranění. Na hrotu útoku se tak objevil uzdravený Franěk a post pravého beka obsadil defenzivní univerzál Karlík.

V Čáslavi se začalo hodně zostra. Oba celky toužily po třech bodech a snažily se o ofenzivní činnost. Do první gólovky se už ve 2. minutě dostal po rohu Karlík, ale obrana jeho pokus zablokovala. Domácí měli solidní možnost v 8. minutě, kdy Fikejz postupoval sám na bránu, ale jihlavští stopeři ho dostihli a míč skončil v Uvarenkově moci. Vysočina postupem času získávala převahu a podnikala stále nebezpečnější útočné výpady. Prvního gólu se dočkala ve 26. minutě, kdy Görner napřáhl ke střele z poměrně velké dálky a překonal brankáře Frištáka. Vstřelil tak první ligový gól v jihlavském dresu. O tři minuty později to mohlo být 0:2, jenže velký závar v domácím pokutovém území po rohovém kopu v síti neskončil. Zachraňující se Čáslav, která v loňském ročníku II. ligy vybojovala senzační 2. příčku, byla nepříznivým vývojem skóre zaskočena. Do poločasu stav nezměnily ani standardní situace zahrávané Kunáškem.

I druhou půli zahájila aktivněji Vysočina. V 51. minutě se Dort dostával do dobré příležitosti, zprava ale branku přestřelil. Brzy nato byl ve velké šanci exčáslavský Dolejš. Postupoval sám na Fryštáka, ovšem ten ho bravurně vychytal. Byl to znovu rychlonohý Dolejš, který v 61. minutě přesprintoval domácí obranu, ovšem vystřelil nad branku. Čáslav se spoléhala hlavně na standardní situace. V 67. minutě nebezpečně hlavičkoval Haniak, ale těsně minul. V 74.minutě Jihlavu podržel Uvarenko. Svoji výbornou jarní formu potvrdil proti střele Haška z hranice vápna se ke střele dostal Hašek, ale Uvarenko vytáhl parádní zákrok. Potvrzení přišlo i na druhé straně – a to výsledku. V 76. minutě  dostal Simr balon do vápna, kde se dokázal prosadit a podruhé překonal Fryštáka. Také on se v letošním ročníku II. ligy trefil poprvé. O chvíli později už to mohlo být 0:3, neboť aktivní Dolejš se probil obranou a orazítkoval břevno. V 85. minutě mohl Uvarenko přijít o svoji neprůstřelnost, ovšem Džafiče, který se před ním zjevil sám, bravurně vychytal. Otevřená obrana domácího celku Vysočině svědčila. V nastaveném čase do ní vnikl střídající Simr a svým druhým zásahem stanovil konečné skóre zápasu na 0:3!

Související odkazy:

On-line přenos: ZDE
Předzápasový rozhovor: Musíme se přizpůsobit nasazení a bojovnosti, říká Urban

 
Zápasy
13.kolo | FC Vysočina - Čáslav | 5:1
27.kolo | Čáslav - FC Vysočina | 0:3
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu