18.04.2010, Miroslav Fuks

Urban: Výhra v Opavě nám může pomoci ke 4. příčce

Urban: Výhra v Opavě nám může pomoci ke 4. příčceVe vítězství v Opavě se příliš nevěřilo. Silný domácí celek nutně potřeboval poprvé na jaře zvítězit a odmítnout přiblížení sestupových starostí. Přesto, nejenže proti Vysočině nezvítězil, ale dokonce prohrál, když promarnil nadějné vedení 1:0. Přitom kouč Luboš Urban před zápasem mluvil právě o důležitosti vstřelení první branky. Co stále za jihlavským otočením duelu?

 

Po vyrovnaném úvodu jsme podlehli prostředí a nervozitě. Byli jsme pasivní, pod tlakem a inkasovali jsme první branku z přímého kopu. Myslím si, že Uvarenko byl u míče pozdě. Poté na nás domácí „lehli“, zasypali nás centry a měli jsme štěstí, že jsme znovu neinkasovali. V těchto momentech nás Maxim několikrát podržel, když chytil určitě 2 tutovky. Zlom nastal paradoxně s vystřídáním zraněného Zelinky. Nastoupil Dolejš a s ním na hřiště přišly rychlejší obrátky, dokázali jsme udržet míč a šli jsme do kombinace. Vrchol tohoto závěru 1. půle byl samostatný nájezd Mešanoviće, který však gólem neskončil.
O přestávce jsme si jasně řekli, že na Opavu máme a že zde můžeme uspět. Začali jsme hrát náš fotbal a zhruba půlhodinu jsme dominovali. První loženku zazdil Franěk, který trefil pouze tyč, ale po chvíli se nadvakrát prosadil Mešanović a zaslouženě srovnal. Naše aktivita nepolevila, Mesi po zkaženém opavském rohu uvolnil Dolejše, který po dlouhém sprintu vstřelil rozhodující branku. V poslední desetiminutovce hráli domácí vabank a hodně nás přitlačili. Zcela v závěru Uvarenko šel pozdě do míče, jasně fauloval našeho hráče Korčiána a kopala se penalta. Kolínek naštěstí tíhu okamžiku nezvládl. V Opavě jsme dosáhli velmi cenné výhry, která nám může výrazně pomoci v naší snaze vybojovat 4. příčku tabulky.

Jak moc vám scházeli tvůrci hry Dort a Krutý?
Oba jsou hráči základní sestavy, ale nejsem si zcela jistý, zda by nám v Opavě pomohli. Domácí hřiště hodně pokropili a bylo místy bahnité. Hráli nakopávané míče na dvoumetrového Klesnila v útoku, na které nabíhali Gonda a Zapletal. Prvních 30 minut jsme měli s tímto způsobem hry problémy.

Co říci k vašim střídáním?
Zelinka i Gabriel odstoupili kvůli tržným zraněním na holeních. Fraňka jsem střídal, neboť už neměl dostatek sil pro svoji náročnou hru.

Chtěl byste výkon některých hráčů vyzdvihnout?
Podali jsem kolektivní výkon, nad kterým čněli Mešanović a Dolejš. Muris neustále zlobil opavskou obranu, byl ve třech velkých šancích a nic nevypustil. Dolejš vlétl do zápasu, byl drzý na míči a nebál se něco vymyslet.

Jak vám bylo v nastaveném čase při pokutovém kopu?
Vzpomněl jsem si na situaci před dvěma lety, kdy jsme s Bohemians vedli a Vašek Winter chytil v nastavení penaltu Půdovi. Říkal jsem si, že by se situace mohla opakovat. Jak se pak dozvěděl po zápase, tak i Jihlava měla naposledy při penaltách v Opavě velké štěstí. Možná jde o určitý komplex a problém opavského celku.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu