21.03.2010, Miroslav Fuks

Dělba bodů je spravedlivá, hodnotí kouč Urban

Dělba bodů je spravedlivá, hodnotí kouč UrbanTakřka po pěti měsících se fotbalisté FC Vysočina dočkali druholigového bodového zisku. Bodový půst vyplnila zimní pauza a především tři porážky. Jak viděl jednobodový import z Hlučína kouč Luboš Urban?

 

Sehráli jsme dva různé poločasy. Po úvodním opatrné čtvrthodině jsme působili fotbalovějším dojmem. Dokázali jsme míč dát na zem a dostali jsme se do dvou velkých šancí. Paradoxně to však byli domácí, kteří se po jasném dvoumetrovém ofsajdu dostali do vedení. Naštěstí jsme už po dvou minutách dokázali odpovědět, když byl v pokutovém území faulován Mešanović a Dort penaltu bezpečně proměnil. V závěru půle jsme dominovali, ale gólu jsme se nedočkali.
Ve druhé části byli nebezpečnější domácí. Nakopávanými míči, které tlačil k zemi poměrně silný protivítr, a velkou agresivitou nás dostávali pod tlak. My jsme je často faulovali a vyráběli jsme standardní situace, které velmi nebezpečně zahrával exslavista Šiklič. Tuto část jsme nesehráli dobře. Nakonec už branka nepadla, což odpovídá dění na hřišti. Myslím si, že můžeme být s bodem spokojeni. Hráči bojovali a dřeli. Uhrát bod v Hlučíně skutečně není jednoduché, o čemž se před čtrnácti dny přesvědčil i Hradec, který zde remizoval 1:1. Nám se navíc na Hlučín příliš nedaří, což se ukázalo i na podzim doma.

Co říci ke změnám v sestavě, které jste oproti domácímu duelu se Zlínem učinil?
Hlučín jsme viděli ve všech jarních zápasech a věděli jsme, že jde o pohyblivý a bojovný tým. I proto jsme na hrot nasadili rychlého Mešanoviće, který byl velmi aktivní a s domácími zadáky svedl řadu soubojů. Hlavně v první půli jsem s ním byl spokojen. Oproti Zlín nehrál Caha, neboť jsem do sestavy chtěl zabudovat Tlustého. S ním počítám do základní sestavy a bylo na čase, aby po zranění nastoupil. Podal solidní výkon a nepropadl. Gavrić tak zamířil na post levého beka.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu