18.03.2010, Miroslav Fuks

Nekoukáme na spodek tabulky, říká Urban

Nekoukáme na spodek tabulky, říká UrbanPo odloženém domácím duelu proti Vlašimi se tým FC Vysočina znovu vrátí do druholigových bojů. V sobotu 20. března od 15 hodin nastoupí na horké půdě FC Hlučín. Oba celky nyní v tabulce, kterou zkreslují odložené zápasy, dělí pouhých 6 bodů. Připouští si kouč Luboše Urbana, že by se jeho svěřenci mohli namočit o do záchranářských starostí?

 

Nekoukáme na to, kdo je v tabulce pod námi. Na spodek druhé ligy rozhodně nepatříme! Nic to však nemění na faktu, že nás v sobotu čeká velmi těžký duel. I do něj musíme jít s cílem zvítězit a získat 3 body. Jinak se v tabulce do pater, kam patříme, neposuneme.

Co očekáváte od sobotního utkání?
Hlučín jsem osobně viděl v minulém kole ve Zlíně, kde podal výborný výkon. Domácí tým přehrál v poli, byli fotbalovější a k bodovému zisku mu scházela efektivnější a odvážnější koncová fáze. Kvalitní výkon podali i na úvod jara, když doma remizovali 1:1 s Hradcem Králové. Hrají typický systém 4 – 4 – 2, jsou velmi pohybliví, agresivní a bojovní. V zimě k týmu přišel nový kouč Václav Daněk, který nahradil Pavla Hajného. Mančaft prošel poměrně velkou hráčskou obměnou, když ho posílili zejména slavisté Šiklič, Gulajev, Hošek a gólman Hanuš.

Máte zprávy o stavu hrací plochy v Hlučíně?
Momentálně tyto informace nemám. Předpokládám, že když už začíná jaro na Vysočině, tak v Hlučíně už bude travnatý povrch solidní. S tímto by neměl být problém.

Jak jste vyplnili delší pauzu bez mistrovského či přátelského zápasu?
Šest hráčů jsem poslali do utkání juniorky v MSFL. Zde svůj tříbodový úkol s určitými obtížemi splnili. Další hráči v pátek dvojfázově trénovali, sobotu dopoledne měli náročný trénink a v neděli volno. Zajištění kvalitního soupeře pro přípravný duel nebylo v tomto termínu možné.

Je tým nyní kompletní?
Marodka se výrazně vyprázdnila. Stoper Šimáček už začal vyklusávat a další obránce Tlustý trénuje naplno. Ze zápasu „béčka“ se vrátil pohmožděn Cihlář, ale i on by měl být v pořádku.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a FC Hlučín

- II. liga:  5 utkání  3 – 2 – 0   5 : 0
- na poslední vzájemné měření bude raději vzpomínat Hlučín, neboť v Jihlavě na podzim vybojoval cenný bod za bezbrankovou remízu
0:0.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu