10.03.2010, Miroslav Fuks

Juniorka v sobotu zahajuje cestu za záchranou MSFL

Juniorka v sobotu zahajuje cestu za záchranou MSFLNadcházející víkend bude též ve znamení startu nižších soutěží. Jarní premiéra čeká i třetiligovou juniorku FC Vysočina, která na domácí půdě v sobotu 13. března od 10:15 hodin vyzve 4. celek MSFL Unex Uničov. Trenéra Josefa Vrzáčka jsme se zeptali, jak je spokojen s průběhem a kvalitou zimní přípravy?

 

Pro přípravu jsme měli výborné podmínky a rozhodně proběhla kvalitně. Nakonec jsme sehráli o 1 – 2 zápasy více, než jsme předpokládali, což by snad nemělo být na škodu. Těší mne, že se nám vyhnula větší série zranění. Zdravotní problémy měli pouze Dobrovolný, Tulis a Ptáček.

Který přípravný zápas vás potěšil a naopak?
Velmi dobrý výkon jsme podali proti prvoligové Příbrami (porážka 3:0) a pravděpodobně nejlepší výkon nastal v utkání v Sezimově Ústí (výhra 1:2). Tým naopak herně zklamal v zápasech proti divizním týmům Třebíče a Velkého Meziříčí (shodně remíza 1:1).

Tým je početnější než na podzim. Je i silnější?
V přípravě jsme pouze jednou prohráli. Zkušenost z podobně úspěšné letní přípravy nám však jasně ukazuje, že příprava nemůže být měřítkem výkonnosti. Vše samozřejmě ukáže až vlastní soutěž. Ze strany Chlupa a Netrdy nám odešla zkušenost, kterou by však měl nahradit Lovětínský. Snad se pozitivně projeví, že je tým delší dobu pohromadě a že loňští dorostenci jsou o něco zkušenější. I proto věřím, že je tento tým dál, než na podzim.

Jakou roli v mančaftu hraje zkušený Michal Lovětínský?
Dokáže usměrnit mladé hráče, dal řád tréninkům, je komunikativní, má přirozený respekt a pozitivně ovlivňuje celý tým.

Jak do juniorky zapadli dorostenci Poláček, Ptáček, T.Kučera a J.Procházka?
Myslím si, že velmi dobře. Už nyní šlapou na paty hráčů, kteří jsou v juniorce delší dobu. Jak na tom skutečně jsou však ukáží až mistrovského zápasy o body, v nichž je nasazení a tlak hodně rozdílný od mistrovských zápasů. Mrzí mne zranění stopera Franty Ptáčka, který měl blízko k tomu, aby se prosadil do užšího kádru pro zápasy. Zlomená klíční kost se naštěstí hojí dobře a měl by se za 14 dní zapojit do tréninku.

Kteří hráči v současné době „klepou“ na kabinu „áčka“?
Delší dobu prokazuje vzestup výkonnosti Robin Demeter, který již s prvním týmem absolvoval zimní soustředění, naskočil do několika přípravných zápasů a zapojuje se i do některých tréninků. Výborné okamžiky s velmi špatnými střídá Jan Leligdon, který na jaře dostane prostor ke stabilizaci svých výkonů. Po zranění a nemoci se herně zvedá další záložník Jan Kopic. Zapomenout nemohu ani na velký přínos pro tým ze strany útočníka Vladimíra Pešky, u kterého zatím schází větší produktivita.

Které týmy budou vašimi největšími soupeři v boji o záchranu?
Nechci naříkat, ale velice nám v boji o záchranu uškodilo odstoupení Fulneku. Zde jsme podali výborný výkon, vstřelili 5 branek a získali 3 body. O ty jsme takto přišli. Naopak celky, které s Fulnekem ztratili, se na nás nyní dotáhli. Musíme se s tím smířit a brát to jako realitu. Stejně tak neovlivníme počet týmů, které budou z MSFL sestupovat. Záviset totiž bude na tom, kolik moravským celků sestoupí z II. ligy. Klidně se tak může stát, že krom Fulneku z naší soutěže půjdou dolů ještě další dva týmy. Krom nás se o záchranu porvou Líšeň, Bystrc, Kroměříž, Mutěnice a možná i další celky. Je jasné, že se v boji o záchranu neobejdeme bez pomoci ze strany „A“ týmu. Je zájmem celého klubu, aby končící dorostenci pokračovali ve III. lize a nikoli v divizi.

Změny v kádru - zima 2010

Příchody: Tulis, Štěpanovský, Lovětínský a Peška (přeřazeni z „A“ mužstva), J.Procházka, Poláček, Ptáček a T.Kučera (přeřazeni z dorostu), Pikl (konec hostování Pelhřimov), Dobrovolný (konec hostování Ždírec nad Doubravou).
Odchody: Filip a Matiášek (přeřazeni do „A“ mužstva), Dupal (hostování USV Großriedenthal / Rak.), Niederle a V.Černý (v jednání hostování Pelhřimov), Netrda (přestup Velké Meziříčí), Pohanka (hostování Žďár nad Sázavou), Chlup (přestup 1.HFK Třebíč), L.Procházka (hostování 1.HFK Třebíč)

Hráčská bilance zimní přípravy

Odehrané minuty: 710 - Naniáš, 675 - Peška, 610 - Leligdon, 540 - R.Demeter, 515 - Benda, 488 - Lovětínský, 455 - Pikl, 400 - Šandera, 392 - Bambula, 390 - T.Kučera, 375 - Z.Kučera, 355 - Filip, Ptáček, Poláček, 280 - Kadlec, 275 - Kopic, 226 - Matiášek, 207 - Tulis, 203 - J.Procházka, 190 - Caha, 115 - Štěpanovský, L.Procházka, 90 - Uvarenko, Hajčík, Zelinka, Cihlář, 70 - Križan, 60 - Tlustý.

Branky: 3 - Šandera, Poláček, 2 - Peška, R.Demeter, 1 - Pikl, Kadlec, L.Procházka.

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu