25.05.2004, Redakce

Vysočinu v nové sezóně povede Večeřa!

JIHLAVA – Do nové fotbalové sezóny 2004/05 vstoupí druholigoví fotbalisté FC Vysočina Jihlava pod vedením zbrusu nového realizačního týmu. Dosavadní trenérské dvojici Jaroslav Netolička – Josef Vrzáček totiž nebyly prodlouženy končící smlouvy a místo nich nastoupí zkušený exbrněnský trenér Karel Večeřa.

 
„Na základě zvážení všech pro a proti jsme se rozhodli pro změnu nejen trenérského dua, ale celého realizačního týmu. Ten byl totiž krom trenérů pohromadě již více než pět sezón a potřeboval nový impuls, který by mužstvo posunul k vyšším metám. Druhou možností k dosažení tohoto efektu by byly výrazné hráčské změny, ty jsou však pro nás finančně příliš náročné. Náš současný kádr navíc pokládáme za velmi kvalitní. V létě by ho měl opustit pouze David Čep, kterého si do prvoligového kádru stáhne mateřská Sigma Olomouc,“ vysvětlil důvody změny ředitel klubu Ing. Zdeněk Tulis. „Ohledně obsazení postu hlavního kouče jsem jednal se čtyřmi kandidáty. Naší prioritou byl trenér s velkými odbornými znalostmi a několikaletými zkušenostmi z nejvyšší soutěže. Tedy kouč, jaký na Vysočině dosud nepůsobil. Naší konečnou volbou proto byl Karel Večeřa. Věříme, že ještě více zkvalitní přípravu prvního mužstva a posune ho k podmínkám trénování a zátěže v I. lize.“

Karel Večeřa se narodil 9. října 1955 v Ivančicích a jeho jméno bylo vždy spojeno s brněnským fotbalem. Je odchovancem Zbrojovky, v jejímž dresu v roce 1976 poprvé nakoukl do první ligy. Později kopal i v KPS. Hráčsky si odskočil pouze na vojnu do Dukly Tábor a do druholigového Frýdku – Místku. Většího renomé však dosáhl jako trenér. Na prvoligové lavičce brněnského klubu strávil 10 sezón od roku 1992, z toho 6 jako hlavní trenér. Jedinou přestávkou byly dva roky v Drnovicích, kde se dočkal svého dosud největšího úspěchu – 3. místa v sezóně 1999/2000 a startu v poháru UEFA.

Večeřovým asistentem byl jmenován současný trenér extraligového dorostu Tomáš Jansa. „Nový trenér na místo asistenta požadoval zároveň i trenéra brankářů a proto naše volba padla na Jansu. Ten je po Josefu Vrzáčkovi druhým z našich trenérských odchovanců, kterému chceme dát šanci u druholigového týmu. Panu Vrzáčkovi bylo nabídnuto další působení v našem klubu, věřím, že se domluvíme.“ uvedl Tulis. Realizační tým opustí i masér Ladislav Kopečný a vedoucí týmu Petr Šilhán, který bude nadále zastávat pozici klubového sekretáře. „Na důležitý masérský post jsme angažovali duo Pavel Křížek a Antonín Burda. Zkušený Pavel Křížek, který je majitelem šesti hokejových titulů mistra světa, se již chtěl vrátit do Jihlavy a proto ukončil angažmá v hokejové Spartě Praha a přijal naší nabídku. Antonín Burda bude i nadále pracovat na rehabilitačním oddělení jihlavské nemocnice a nám bude vypomáhat v případě zvýšené potřeby. Zároveň bude plnit i úlohy kustoda. Vedoucím týmu bude jmenován Lubomír Stokinger, který působil po boku trenéra Jansy u našeho „B“ mužstva dospělých a nyní i u dorostu," uzavřel výčet změn ředitel klubu.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu