14.02.2010, Zdeněk Tulis

Radikální řez

Radikální řezFotbalový klub FC Vysočina Jihlava v zimě uskutečnil největší proměnu kádru prvního mužstva ve své desetileté historii. Po třech neúspěšných pokusech o návrat do Gambrinus ligy, které vyvrcholily bodově neuspokojivým rokem 2009, nebylo možné déle odkládat výraznou přestavbu mužstva. S ohledem na prvoligové ambice klubu a nemalé prostředky, které jsou na jeho chod ze strany akcionářů a sponzorů vynakládány, bylo nutné vytvořit zcela novou základní osu sestavy. Ta dosavadní již neměla perspektivu a navíc ani tolik potřebnou nezdolnou touhu postoupit do nejvyšší soutěže, jakou mělo mužstvo v roce 2005.

 

Tento radikální řez by nebyl možný bez zajištění odpovídajícího množství finančních prostředků. K tomu přispěly dvě základní skutečnosti. Za prvé to byl zhruba před rokem vstup nového akcionáře v podobě uskupení Limar Capital, které ve spolupráci s akciovou společností PSJ stabilizovala klubovou ekonomiku. Za druhé v aktuálním zimním období došlo k finančně zajímavému přestupu mladého útočníka Matěje Vydry do ostravského Baníku. Tento transfer nám rozhodně nevynesl částku kolem 1 milionů eur, jak v okurkovém období spekulovala některá média, ale každopádně představoval citelnou injekci, která bude reinvestována do stávajících stadionů, rozvoje mladých fotbalistů a především do posílení „A“ týmu dospělých.

 
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu