14.02.2010, Miroslav Fuks

Kádr FC Vysočina přes zimu doznal velkých změn

Kádr FC Vysočina přes zimu doznal velkých změnZimní rozsáhlá proměna kádru FC Vysočina je z 99% procent završena. Vedení klubu tak výrazným způsobem reagovalo na neuspokojivé ligové výsledky v posledním období. S ohledem na prvoligové ambice klubu a nemalé prostředky, které jsou na jeho chod ze strany akcionářů a sponzorů vynakládány, byla vytvořena zcela nová základní osa mužstva. Jediný otazník zůstává nad angažováním brazilského levého obránce či záložníka Eltona Liry, o jehož přestupu se rozhodne v pondělí 15. února, kdy je uzávěrka změn v ligových kádrech.

 

Skladba týmu skutečně doznala radikálního řezu. „Proměna mužstva koresponduje se záměry akcionářů klubu, kteří se netají jednoznačnou ambicí etablovat FC Vysočina v co nekratší době v Gambrinus lize. I proto jsme na počátku podzimu 2009 angažovali sportovního manažera Josefa Jinocha, který dostane čas a prostor k vytvoření perspektivního a stabilního mužstva. Věříme, že kostra budoucího prvoligového týmu vznikla právě v aktuálním zimním období. Odpovídá tomu i suma, která byla za přestupy nových hráčů do FC Vysočina uvolněna. Ta je absolutně nejvyšší v historii klubu,“ zdůraznil ředitel klubu Ing. Zdeněk Tulis.

Rekapitulaci pohybu v jihlavském týmu začněme příchody, ke kterým došlo od počátku prosince loňského roku do dnešních dní. Do Jihlavy na dlouhodobý přestup přišel zkušený ofenzivní hráč Filip Dort, který byl podzim hráčem 1.FC Příbram. Tým dále posílili první ligou ostřílení defenzivní záložník Radek Görner (hostování z 1.FC Slovácko s opcí na přestup), urostlý stoper Jan Šimáček (přestup 1.FC Slovácko), a rychlý krajní záložník Petr Dolejš (přestup Dynamo České Budějovice). Velkou perspektivu před sebou mají lotyšský gólman Maksims Uvarenko (přestup FC Slovan Liberec) a chorvatský stoper či levý bek Peter Gavrič, který přichází z chorvatského HK Zagreb. Pověst kanonýra by mohl potvrdit mostecký Karel Franěk (hostování na 1,5 roku s opcí na přestup z Baníku Most) a svůj talent by zde mohl oživit ofenzivní záložník či útočník Karel Zelinka (hostování s opcí na přestup ze Slavie Praha). Navíc se na Vysočině podařilo udržet bosenskou „pušku“ Murise Mešanoviče, který je nyní v prvním týmu Jihlavy jediným hráčem na hostování bez přestupové opce. V neposlední řadě byli do kádru kouče Luboše Urbana přeřazeni z třetiligové juniorky stoper Petr Filip a gólman Martin Matiášek.

Mezi odchody ční přestup talentovaného Matěje Vydry do Baníku Ostrava a též půlroční hostování útočníka Stanislava Tecla ve Slavii, které může pražský klub proměnit v přestup za předem smluvně stanovenou sumu. Po dlouhých dvanácti letech opustil jihlavský dres stoper a ikona klubu Michal Kadlec, který bude na jaře působit v divizním Žďáru nad Sázavou, kde v minulosti s fotbalem začínal.

Na hostování do Opavy zamířil útočník David Korčián a jaro stráví v druholigových Vítkovicích ofenzivní záložník Michal Drábek. Dále tým na přelomu roku opustili hostující hráči Michal Vyskočil, Marcel Krajíček, Jiří Šisler, Jan Penc a též Jan Gruber. „Gruberovi na konci loňského roku skončilo hostování z Českých Budějovic. Měli jsme zájem o jeho další působení v Jihlavě, ovšem proti bylo jeho zdraví. Jan se na samém začátku přípravy zranil a nyní ho čeká operace nártu. Po jeho zdravení jsme připraveni zvážit jeho angažování,“ uvedl sportovní ředitel Josef Jinoch.

Dodejme, že do třetiligového „B“ týmu byli přeřazeni brankáři Petr Tulis a Martin Štěpanovský a též útočník Vladimír Peška. Do „béčka“ se po pěti letech strávených v prvním týmu vrací i zkušený střední záložník Michal Lovětínský, který s klubem prodlouží smlouvu do 30.6.2012. „V juniorce budu prodlouženou rukou trenéra na hřišti. Docela se na tuto novou roli těším. Může být dobrou přípravou na budoucnost, kdy bych se nebránil roli trenéra. Zatím si chci v brzké době dodělat trenérskou „B“ licenci,“ řekl Lovětínský.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu