13.02.2010, Miroslav Fuks

Michal Kadlec stráví jaro ve Žďáru

Michal Kadlec stráví jaro ve ŽďáruMichal Kadlec, fotbalový stoper a dlouholetá ikona FC Vysočina, odehraje jarní část sezóny zbývající do smlouvy s jihlavským klubem na hostování v divizním Žďáru nad Sázavou. Třiatřicetiletý hráč se tak vrací do míst, kde v roce 1984 začínal s fotbalem a poté zde působil až do roku 1995. Svými zkušenostmi a nespornou kvalitou by mohl přispět k postupu žďárského týmu do třetí nejvyšší soutěže MSFL.

 

„Michala Kadlece jsem do Jihlavy přivedl v létě 1998. Za tu dobu, ikdyž zpočátku to nebylo jednoduché, tady odvedl velký kus poctivé práce. Bohužel, fotbal je též o výsledcích a ty se nám v poslední době nepodařilo naplnit. Proto i on odnesl proces výrazné přeměny a omlazování našeho kádru. Michal je inteligentní člověk, který studuje vysokou školu a v budoucnu, až si dodělá kvalifikaci, určitě dostane nabídku začlenit se do práce v našem klubu,“ uvedl Zdeněk Tulis, ředitel FC Vysočina.
Kadlece na hostování do Žďáru doprovodí i jihlavský útočník Václav Pohanka (roč. 1989), který na podzim působil v SFK Vrchovina. Oba se zde setkají s celou řadou bývalých hráčů FC Vysočina – brankářem Pospíchalem, obránci Heidem, Šindelkou a Bratršovským, záložníky Malínkem, Chmelíkem a Burešem či útočníky Karáskem a Maškem.

Michale, v polovině prosince loňského roku ti sportovní ředitel Jinoch sdělil, že nefiguruješ v dalších plánech pro první tým FC Vysočina. Věřil jsi, že trenéry během zimní přípravy přesvědčíš o svém místu v týmy?
Bylo mi řečeno, že na základě podzimních výkonů a mé další perspektivy v týmu, na jaře nebudu dostávat tolik příležitostí a že moje herní minutáž bude výrazně nižší. Přesto jsem doufal, že se v přípravě zapojím do přípravných zápasů a pojedu s týmem na soustředění. Nestalo se tak a bylo mi jasné, že trenéři se mnou již pro jaro nepočítají. Bylo jasné, že bych v kádru zůstal, ale do zápasů bych se už nezapojoval. Ve svém věku však potřebuji pravidelně hrát a proto pro mne bylo za této situace nejvhodnější odejít na půlroční hostování ve Žďáru.

Jsi hodně zklamaný, že se tvoje dvanáctiletá fotbalová etapa v FC Vysočina chýlí ke konci?
Určité zklamání tu samozřejmě je. Teď už se na to však dívám trochu jinak. Život jde dál.

Zvažoval jsi i jiné nabídky?
Některé kluby se mi ozvaly, nabídky tam byly. Trochu jsem však čekal, zda se v týmu nezmění situace. Doufal jsem, že do zápasů na jaře zasáhnu a ještě mančaftu pomůžu. Nakonec se však ukázalo být nejvhodnější mé hostování ve Žďáru, kde budu mít plné zápasové zatížení. Navíc mám rodinu a nechci cestovat do větších vzdáleností.

Znáš představitele žďárského vedení? Jdeš do známého prostředí?
S lidmi z vedení žďárského klubu se znám. Navíc zde působí řada kluků, se kterými jsem hrál v Jihlavě.

Lze říci, že do Žďáru jdeš pomoci s postupem do MSFL?
O tomto jsme se zatím nebavili. Současné tabulkové postavení Žďáru v divizi by však mohlo těmto ambicím nahrávat. Budeme se maximálně soustředit na každý zápas a na konci ročníku uvidíme, na co to stačilo.

Kam povedou tvé kroky v létě?
Vše si ještě musím důkladně promyslet. Poslední dny byly dost hektické. Do konce června 2010 mám platnou smlouvu s FC Vysočina. Poté zvážím nové angažmá a nebo si najdu zaměstnání. Určitě si chci dodělat trenérskou licenci a dostudovat vysokou školu, obou management sportu – trenérství. Byl bych velice rád, kdybych toto vzdělání mohl v budoucnu uplatnit v FC Vysočina a klubu pomoci.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu