25.01.2010, Miroslav Fuks

Post levého beka obsadil David Kotrys

Post levého beka obsadil David KotrysDosud neobsazený post levého obránce v jedenáctce desetiletí FC Vysočina zaplní dvaatřicetiletý David Kotrys, který v Jihlavě působil v letech 2002 - 2004. Na svém postu se musel sklonit před Gebre Selassiem, který vyhrál i jako pravý bek, a tak rozhodl větší počet hlasů, než měl druhý nejlepší pravý bek Gabriel. Celkové pořadí na tomto postu: 222 - Gebre Selassie Theodor, 152 - Kotrys David, 90 - Liška Jiří, 86 - Cihlář Tomáš, 52 - Hekerle Vladimír, 50 - Vepřek Michal, 20 - Drga Roman, 13 - Bratršovský Daniel. V polské Polonii Bytom hrajícího Davida Kotryse nebylo vůbec jednoduché zastihnout a proto jsme rádi, že vám s ním můžeme přinést rozhovor.

 

Co říkáš na fakt, že tě fanoušci FC Vysočina zvolili do ideální jedenáctky desetiletí našeho klubu?

Jsem tím velmi překvapen. Je to super!

Jak vzpomínáš na působení v FC Vysočina?

Jen v nejlepším! Byla zde skvělá parta, vše fungovalo, hráli jsme dobrý fotbal a vše jsme korunovali postupem do semifinále Poháru ČMFS. Mne osobně jihlavské působení pomohlo k angažmá v ostravském Baníku.

Jsi s někým z bývalých spoluhráčů v kontaktu?

Někdy si napíši s Vesym. Jinak jsem byl během působení se slovenské lize v kontaktu s prešovskými Kaplanem a Čepem a též s Šourkem z Žiliny.

Jak hodnotíš svoji kariéru po odchodu z Jihlavy?

V Jihlavě jsem hostoval z Bohemians a odtud jsem v létě 2004 přestoupil do Baníku Ostrava. Ten měl zrovna za sebou zisk mistrovského titulu a byla zde velká očekávání. Ta sice nebyla zcela naplněna, ale já jsem rád, že jsem působil v českém velkoklubu a zažil jsem atmosféru kvalifikace Ligy mistrů. To byly velké zkušenosti.
V lednu 2005 přišlo hostování v Ružomberoku, kde jsem byl u zisku titulu slovenského mistra a získali jsme i národní pohár. V létě 2006 mne z Baníku vykoupila Dukla Banská Bystrica, kde jsem nakonec strávil při dobré ročníky bez větších úspěchů. V létě jsme se dohodli na předčasném ukončení smlouvy a já jako volný hráč zamířil do prvoligového polského klubu Polonia Bytom. Zde zatím, i díky potřebné dávce štěstím můžeme být maximálně spokojeni. V nesmírně vyrovnané soutěži, kde ční pouze první tři celky, hrajeme uprostřed tabulky. To je pro Polonii velký úspěch.

Jaké je porovnání české, slovenské a polské ligy?

Českou ligu už dlouho nehraji. Oproti slovenské se polská liga těší mnohem většímu zájmu diváků a médií. Má vyšší úroveň a je techničtější.

Co tvoje další plány a cíle?

V Polsku mám smlouvu do léta a poté se uvidí. Určitě bych se nebránil dalšímu působení v Polonii či v této zemi. O hráče bez smlouvy je zde bez ohledu na věk velký zájem. V Česku se kluby zaměřují spíše na mladé perspektivní fotbalisty. Co bude dál zatím neřeším. Necítím však, že by ze mne byl dobrý trenér.

  • profil Davida Kotrys na webu FC Vysočina - ZDE

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu