22.01.2010, Miroslav Fuks

Přebudovaná Vysočina podlehla Slavii

Přebudovaná Vysočina podlehla SlaviiNově se tvořící tým FC Vysočina dnes sehrál velmi těžký přípravný duel proti českému šampiónovi posledních dvou ročníků - Slavii Praha. Ta zvítězila přesvědčivě 4:1 (1:0), ovšem jihlavský tým v Praze zanechal sympatický dojem. V týmu kouče Luboše Urbana se představily i nové posily Radek Görner a Karel Franěk, který v 62. minutě snížil na 2:1. Za Slavii nastoupili exjihlavští fotbalisté Milan Kopic a Stanislav Tecl.

 
SlaviaSlavia
přát., pátek 22.1.2010, 14:00
4:1
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Branky: 3. Grajciar (z pen.), 56. Vasiljevič, 72. Janda, 82. Kysliak – 62. Franěk
Rozhodčí: Franěk
Diváci: 300
Slavia: 1. pol.: Romanovs - Krajčík, Vomáčka, Kopic, Trubila - Grajciar, Janda, Trapp, Hloušek - Naumov, Vlček. 2. pol.: Diviš - Hubáček, Hošek, Čelůstka, Trubila - Vasiljevič, Grajciar (72. Duranski), Kysliak, Janda - Tecl, Ivanovski.
FC Vysočina: Uvarenko - Gabriel, Šimáček, Gavrič, Caha (90. Demeter) – Dolejš (46: Veselý), Gába (46. Lovětínský), Görner (85. Karlík), Krutý (70. Cihlář) – Zelinka (55. Simr), Franěk.
 

Komentář

Úvod kondičního soustředění se Vysočině příliš nepovedl. Hned v na začátku zápasu se Slavií kopali sešívaní dvě penalty. První Hloušek nevyužil, jeho střela skončila na tyči. Z té druhé se ve třetí minutě poprvé trefil Grajciar. Zbytek první půle byl velmi vyrovnaný. Slavia si vypracovala více šancí včetně dvojité tyči po přímém kopu, Vysočina hrozila hlavně z celé řady standardních situací zahrávaných Krutým.
Slavia se přes dobře pracují obranný blok dlouho nemohla prosadit. Podařilo se jí to až po poločase, když se v 56. minutě k odraženému míči po střele Kysliaka dostal Vasiljevič a ze dvou kroků se nemýlil. Jihlava o šest minut později snížila, trefil se Franěk po přihrávce dalšího novice Görnera. Brzy nato mohl hlavou vyrovnat Veselý, ale mířil vedle. V 72. minutě se po přihrávce Ivanovskiho trefil Janda a osm minut před koncem uzavřel na konečných 4:1 Kysliak, který se po střele Duranského dostal ke sraženému míči a nedal hostujícímu brankáři nejmenší šanci.
„Podali jsme sympatický výkon. S příchodem nových hráčů se naše hra zvedla a konečně jsme mohli hrát klasicky 4 – 4 – 2. Škoda, že nám nevyšel úvod. Přesto mohu být spokojen s naší kombinační hrou a ofenzivní odvahou. Obdržené branky byly dost laciné a vyplynulý z určité nedůslednosti, na které musíme zapracovat. Jsme rád, že se začíná stabilizovat kádr a pracujeme ve větší konkurenci,“ uvedl po zápase jihlavský trenér Luboš Urban.
Slávistický trenér Karel Jarolím k samotnému utkání řekl: „Dostali jsme se do vedení, pak ale hra ztratila na plynulosti. Ve druhé půli byly dobré momenty i trochu horší. Ale dali jsme čtyři branky, nastřelili jsme tyče, viděli jsme i rychlé akce na jeden dotek. Když se dobře taková akce jednoduše založí na jeden dotek, je hned šance jít efektivně dopředu.“

Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu