12.01.2010, Miroslav Fuks

Nejlepším stoperem Michal Kadlec

Nejlepším stoperem Michal KadlecPřed týdnem jsme odkryli první tajenku stoperské dvojice v ideální jedenáctce desetiletí FC Vysočina. Ondřeje Šourka dnes, tak trochu dle očekávání, doplní dlouholetý pilíř jihlavské obrany Michal Kadlec. Tomu jste celkem naklikali 584 hlasů a on tak mezi stopery zvítězil s velkým náskokem. Další pořadí na tomto postu: 470 - Šourek Ondřej, 170 - Tlustý Petr, 53 - Ryška Aleš, 34 - Slavík Lubomír, 28 - Vojtíšek Pavel, 11 - Macík Milan, 10 - Čep David.

 

Michale, co říkáš na fakt, že tě fanoušci FC Vysočina zvolili do ideální jedenáctky desetiletí našeho klubu?

Určitě jsem za jejich volbu velice rád a moc jim děkuji za důvěru. Lhal bych, kdybych řekl, že jsem tuto anketu nesledoval.

Dle fanoušků bys v ideální jedenáctce vytvořil stoperskou dvojici s Ondřejem Šourkem. Byl právě on tím ideálním parťákem?

Naše spolupráce byla určitě dobrá. Sehráli jsme spolu mnoho zápasů včetně postupové sezóny a ročníku v Gambrinus lize. Ondřej byl a stále je výborný hlavičkář, určitě jsme se dobře doplňovali. Rád však vzpomínám i na hru vedle Davida Čepa a dalších hráčů.

Jak vzpomínáš na začátky v FC Vysočina?

Do Jihlavy jsem přišel z druholigové Chrudimi do podmínek, které jsou od těch současných diametrálně odlišné. Chodili jsme do práce, většinou do Motorpalu, a trénovali jsme až po zaměstnání. Nesrovnatelné bylo veškeré tréninkové a hráčské zázemí, finanční podmínky, stadión atd. V prvních sezónách mne pronásledovala zranění, zejména mne trápily výrůstky v patách. Navíc jsem byl díky agresivní hře a určité nezkušenosti poměrně často disciplinárně trestán.

Byl jsi u řady úspěchů, ale též si v jihlavském dresu zažil i mnohá zklamání...

Určitě nejde zapomenout na pohárové semifinále na Baníku, na skvělou sezónu završenou postupem do ligy či na důstojně zvládnutý prvoligový ročník. Bohužel, na jeho konci přišla černá kaňka v podobě hodně smolného sestupu. V další sezóně se nám po dobrém podzim nepodařil pokus o rychlý návrat a hořce skončil i loňský ročník. Velmi mne mrzí, že Čáslav nakonec prodala licenci Slovácku, které v tabulce skončilo hluboko pod námi... Myslím si, že bychom letos v lize hráli lépe než Bohemians Praha, Kladno a na stejné úrovni jako například Slovácko. Vysočina by si za svoji dlouhodobou stabilitu, krásný stadión a výbornou práci s mládeží Gambrinus ligu zasloužila.

Jaký z tvého pohledu byl rok 2009?

Určitě nepodařený. O jarním zklamání jsem mluvil v předchozím odpovědi a aktuální podzim též nevyšel dle představ hráčů, fanoušků a vedení klubu. Určitě jsme měli na to, abychom bodů uhráli více. Přesto věřím, že na jaře dění na špičce II. ligy ještě zdramatizujeme. Hodně bude záležet na jarním vstupu.

Jaké máš další fotbalové plány a cíle?

Stále se cítím zdravotně dobře, tudíž ještě mohu nějaký rok hrát. Je mi však jasné, že konkurence v našem týmu roste. Uvidíme, jak se zimní příprava vyvine.
U fotbalu bych chtěl zůstat i po skončení hráčské kariéry. V Olomouci studuji vysokou školu, konkrétně obor management sportu. Zároveň bych si chtěl dodělat trenérskou licenci.

  • profil Michala Kadlece na webu FC Vysočina - ZDE

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu