08.01.2010, Miroslav Fuks

Přestup zimy – Matěj Vydra do Baníku!

Přestup zimy – Matěj Vydra do Baníku!Na trase FC Vysočina Jihlava – FC Baník Ostrava se zrodil jeden z největších transferů v rámci českého zimního přestupového období. Do celku slezské metropole zamířil výrazný český talent – Matěj Vydra! Teprve sedmnáctiletý člen mládežnických reprezentací už má na svém kontě 27 druholigových startů a 5 vstřelených branek. Nyní před ním leží prvoligová výzva.

 

„Jsem velmi rád, že se kluby dohodly. Chtěl jsem jít do I. ligy, ale nečekal jsem, že k tomu dojde tak rychle. Baník vnímám jako ideální řešení. Jde o ambiciózní klub se skvělými fanoušky a navíc lze očekávat, že zde dostanu více příležitostí než v pražských „S“. S trenérem Koubkem jsem se ještě nebavil, ale věřím, že mi dá šanci. V sobotu mne v Ostravě čeká první trénink a v neděli odjíždíme do Beskyd na soustředění. Na Vysočinu budu vždy velmi rád vzpomínat, neboť mne fotbalově vychovala a dala mi velmi brzy šanci v dospělém fotbalu,“ řekl dnes Vydra, který může nastoupit na hrotu útoku či na kraji zálohy.
Vydra je odchovancem chotěbořského fotbalu, odkud ho v roce 2003 přilákala Vysočina Jihlava. Rychle přeskakoval jednotlivé mládežnické kategorie a už jako patnáctiletý si připsal první starty v extraligovém starším dorostu. Před rokem se přesunul do druholigové kabiny a pod vedením kouče Marka nastoupil jako šestnáctiletý k prvním druholigovým zápasům a zaznamenal i první branky v této soutěži. Za rok 2008 byl vyhlášen třetím nejlepším mladším dorostencem v Česku.

Vydrovo místo v jihlavském kádru nezůstane prázdné. Už ve čtvrtek v Jihlavě poprvé trénoval levý obránce Baníku Mário Križan (nar. 28.7.1989 - výška 183 cm, váha 73 kg). Tento mladý slovenský fotbalista byl v lednu 2008 zařazen z dorostu do ligového kádru Ostravy. Dosud si však připsal pouze starty za baníkovský tým U-21 hrající MSFL a v minulém ročníku divizi. Na Vysočinu přichází na půlroční hostování, po němž může jihlavský klub uplatnit přestupovou opci.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu