05.01.2010, MF DNES - Vysočina - Eva Streichsbierová

Urban: Předsevzetí? Rychle na přední místa

Urban: Předsevzetí? Rychle na přední místaJindy by se aspoň částečně zapojil do tréninku společně se svými svěřenci, tentokrát ale postával nezúčastněně bokem. Hlavní trenér druholigových fotbalistů FC Vysočina Luboš Urban se během vánočních svátků zranil. "Na tradičním turnaji starých gard jsme se s Duklou Praha dostali do finále, jenomže já si ho nezahrál. Už o zápas dřív jsem si totiž natrhl sval a teď takhle pajdám," povzdechl si dvaapadesátiletý šéf jihlavské lavičky.

 

Je to hodně zlé?

No, minimálně pět týdnů to bude trvat. Ale nedá se nic dělat, k našemu věku už takové věci prostě patří (usmívá se).

Jinak jste si Vánoce a Silvestra užil v klidu?

Určitě, volno bylo v pohodě. Nikam jsem sice nejel, zůstal jsem s rodinou v Praze, ale byl jsem spokojen. A na konci už jsem se docela těšil, až už ten kolotoč zase začne.

Začátek nového roku je nejvhodnějším obdobím na předsevzetí. Dal jste si nějaké fotbalové?

Když se podívám na tabulku, tak rozhodně nemůžu jásat. Předsevzetí pro jaro je tedy jednoznačné – co nejdřív opustit deváté místo a dostat se na přední příčky, kam Jihlava vždycky patřila.

Během přípravy se s mužstvem zúčastníte Tipsport cupu, přičemž první zápas se Senicí hrajete už v sobotu. Není to trochu brzy?

Je to poněkud netypické, ale my jsme na ten turnaj chtěli, a tak musíme respektovat herní plán. A navíc pro fotbalistu je pořád lepší hrát, než někde běhat po lese.

Ale i na ten les nakonec asi dojde, nebo ne?

Samozřejmě. Na začátku se budeme připravovat v domácích podmínkách, takže nás čeká fitko, umělá tráva a běhání po lese. Od 24. do 29.ledna budeme na soustředění v Jablonci nad Nisou, v Břízkách. Tam vyrazíme i na běžky.

Před dovolenou jste prý hráčům rozdal úkoly, které museli během pauzy splnit. Už víte, jak si v nich vedli?

Tři týdny je dlouhá doba, takže je jasné, že kluci nemohli jenom ležet. Rozpočítal jsme jim to na sedm tréninkových jednotek. Denně hodinu. A taky si museli udržovat váhu. A jak dopadli? To se teprve uvidí, každopádně všichni vypadají dobře.

Nikdo nehlásil žádné zdravotní problémy?

Překvapivě ne. Nikdo si na nic nestěžoval. Ani o dovolené mi nikdo nevolal, že by byl zraněný nebo nemocný.

Na prvním tréninku jste přivítal tři nové tváře, a další hráči mají dorazit tento týden...

Však je taky ještě spousta času do začátku ligy. Musíme všechny kluky pořádně vyzkoušet. Už proto jsem taky rád, že hrajeme Tipsport cup. Okamžitě dám novým klukům prostor, abych si o nich udělal obrázek.

Mezi nováčky je i brankář Marko Šimič. Co o něm můžete říct?

Osobně jsme ho neviděl, ale během svátků jsem si prohlížel DVD a myslím, že předpoklady, aby se udržel, má. Vím, že chytal první chorvatskou ligu.

Jste připraven na možnost, že přijdete o dvojici Tecl – Vydra?

Já bych hlavně chtěl, aby se to vyřešilo co nejdřív. Ať už to kolem nich dopadne jakkoliv.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu