14.11.2009, Miroslav Fuks

Vysočina si v Mostě zopakovala příběh minulého kola

Vysočina si v Mostě zopakovala příběh minulého kolaVysočina i v posledním podzimním představení potvrdila, že umí střílet branky, ale zároveň je schopná množství gólů inkasovat. V Mostě si navíc zopakovala příběh z minulého domácího utkání proti Dukle – třikrát dokázala vyrovnat vedení soupeře, aby poté inkasovala čtvrtý rozhodující zásah. Dva zásahy Karola Karlíka a jedna trefa Petra Tlustého tak body neznamenaly. Jihlava tak přezimuje s pouhými 21 body.

 
MostMost
16.kolo, sobota 14.11.2009, 14:00
4:3
(2:2)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Branky: 10. a 41. Frnoch, 53. Thomas, 88. Andrei – 36. Tlustý, 43. a 68. Karlík
ŽK: Andrei - Kadlec
ČK: 74. Kadlec
Rozhodčí: Drábek - Košec, Pospíšil
Diváci: 0
Most: Šavol - Knakal, Běloušek, Lafrance, Fleišman - Andrei, Hofmann (72. Jedinák), Rosendo (90. Trup), Thomas (69. Sigmund) - Franěk, Frnoch.
FC Vysočina: Štěpanovský – Gabriel (89. Korčián), Tlustý, Kadlec, Caha - Veselý, Karlík, Gruber (85. Simr), Krutý – Mešanovic (79. Gába), Tecl.
 

Komentář

Po domácí porážce s Duklou došlo k velkým změnám v jihlavské sestavě. V brance dostal příležitost opět Štěpanovský, na pravém beku místo Tlustého nastoupil Gabriel a právě Tlustý se přesunul na svůj tradiční post pravého stopera, kde nahradil vyžluceného Pence. Na pravém kraji zálohy scházel zraněný Vydra, který proto ani neodjel na kvalifikační turnaj U-19, a nastoupil zde Veselý.
Úvod zápasu oživily dva dalekonosné pokusy. Ve 3. minutě nebezpečně pálil z dobrých 35 metrů Krutý a brankář Šavol plavající střelu raději vyrazil na rohový kop. Vzápětí vyslal bombu domácí kapitán Knakal, Štěpanovský prudký míč zkrotil až v autu. Domácí tým se před utkáním potýkal s několika absencemi, přesto se už v 10. minutě ujali vedení. Brazilec Andrei přenesl míč zprava na druhou stranu na volného krajana Thomase, ten nádherným centrem za obranu našel rozběhlého Frnocha, který nádherně napálil balon z hranice šestnáctky do sítě - 1:0. O pět minut později mohl vyrovnat Veselý, ale obránce Fleišman jeho střelu skluzem zablokoval. Jihlavská snaha o vyrovnání však pokračovala. V 17. minutě Krutý rozehrál rohový kop signálem a po následném centru šel míč od chumlu těl do tyče. Vzápětí v další šanci Mešanovic nabil Teclovi, který se otočil s míčem a jeho střela skončila na hradbě těl mosteckých hráčů, kteří za gólmana Šavola zaskakovali na brankové čáře. Poté se však hra uklidnila a na šanci se čekalo do 31. minuty, kdy se po další standardce a závaru ve velkém vápně opět rozezvučela tyč mostecké branky! Vysočina nadále sázela na centrované míče a standardní situace. V 33. minutě hlavičkoval po rohu vedle Kadlec a o tři minuty přinesl další roh zasloužené vyrovnání. Gólman Šavol se neprosadil přes hradbu těl k míči, který nakonec dopravil do branky stoper Petr Tlustý – 1:1. Vysočina se bohužel neradovala dlouho. Už ve 41. minutě Most použil jihlavskou zbraň, tedy rohový kop. Rosendův centr na přední tyč totiž usměrnil do sítě Frnoch a vstřelil tak svoji druhou branku v zápase. To by však na hřišti nemohla být Vysočina Jihlava, aby před zraky diváků neprobíhala gólová přestřelka. Ve 43. minutě se kopal další jihlavský roh a Karol Karlík koníčkem vyrovnal na 2:2 a takto završil i poločasové skóre.
Do druhé části vstoupili aktivněji hosté a už v 53. minutě využili na podzim tápající jihlavské defenzívy. Andreiovu přízemní střelu Štěpanovský jen vyrazil do strany, kde číhal Brazilec Thomas a doklepl balon do prázdné branky - 3:2. V 56. minutě pálil nebezpečně Andrei, jeho tečovaná rána letěla mimo. Naposledy doma proti Dukle Vysočina třikrát dotahovala vedení hostí a poločasový stav byl 2:2. A tento model byl zopakován i v Mostě! V 68. minutě Gabrielův centr proskákal až k nohám Karola Karlíka, který v pádu tečoval balon do branky - 3:3! Další důležitý moment přišel v 74. minutě, kdy se Andrei se prohnal kolem hostujících obránců a Kadlec jej musel faulovat před vápnem. Výsledkem byla červená karta pro jihlavského kapitána. Následný nebezpečný přímý kop krásně zatočil Franěk, ale trefil jen spojnici tyče a břevna! Most cítil šanci na rozhodující vítězný gól a hnal se do útoku. V 78. minutě po rohovém kopu hlavičkoval stoper Lafrance a těsně minul pravou tyč jihlavské branky! Očekávaný tlak Baníku pokračoval. V 83. minutě vychytal Knakala brankář Štěpanovský a dorážejícího Andreie zablokoval před čárou Caha. Nakonec se Most přeci jen dočkal a Vysočině připravil zopakování průběhu duelu s Duklou – čtvrtou branku soupeře zaznamenal v 88. minutě aktivní Andrei, který na zadní tyči zblízka napálil balon do branky po průniku Frnocha. Závěrečná snaha Jihlavy už čtvrté vyrovnání nepřinesla...

Související odkazy:
On-line přenos: ZDE
Předzápasový rozhovor: V Mostě se musíme vydat ze všech sil, říká Urban

 
Zápasy
2.kolo | FC Vysočina - Most | 3:1
16.kolo | Most - FC Vysočina | 4:3
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu