13.11.2009, Miroslav Fuks

S podzimem můžeme být spokojeni, hodnotí Kuchta

S podzimem můžeme být spokojeni, hodnotí KuchtaDorostenecká „přípravka“ FC Vysočina, tedy mladší dorost B hrající MSDL, podzim zakončil na 9. místě se slušným ziskem 24 bodů. Jak se na podzimní účinkování svého týmu dívá kouč Petr Kuchta? „Myslím si, že můžeme být spokojeni. Pro tým, který byl prakticky zcela nově vytvořen, je to určitě dobrý výsledek.“

 
Některé zápasy jsme nezvládli zcela dle našich představ a proto jsme možná mohli mít o 5 – 6 bodů více. Na druhou stranu je třeba si uvědomit, že do mančaftu v létě přišlo na hostování 10 nových kluků z regionu. Přechod z nižších soutěží pro ně byl velmi náročný.

Váš tým lze označit jako prostor pro velký test...

Je to tak. V zápasech a na trénincích máme možnost posoudit potenciál hostujících hráčů z celého kraje. Umožňujeme jim kvalitní přípravu a hraní ve vyšší soutěži a zároveň takto můžeme zvážit, zda je tento fotbalista natolik perspektivní, abychom s jeho mateřských klubem jednali o přestupu. I proto se minutovou zátěž snažíme rozložit rovnoměrně na všechny hráče bez ohledu na výsledek zápasu.

Který zápas byl na podzim nejpovedenější a naopak?

Doma mne potěšil výkon a vítězství nad Zlínem B v poměru 3:0. Stejně tak hodnotím vysoko i náš výkon na Sigmě Olomouc B, kde jsme nakonec prohráli 0:2. Naopak jsme zcela zbytečně ztratili body v posledním kole v Šardicích, kde jsme vedli 0:1, ale nakonec jsme prohráli 2:1.

Většina hráčů do mladšího dorostu B přešla přímo ze žákovské kategorie. Jak složitý pro ně tento přechod byl?

Jde o velký skok. Kluci jsou na tom sice dobře fotbalově, ale mají fyzický deficit. Velmi často nastupují proti hráčům o rok starším, což se v tomto věku na hřišti markantně projevuje.

Jakou kvalitu má v současné době váš ročník 1994?

Myslím si, že se o něj nemusíme bát. Je to dobrý ročník, který by měl za tři roky působení v dorostenecké extralize zvládnout. Určitě mu pomohlo letní doplnění hráči z regionu a navíc čtveřice hráčů tohoto ročníku už nyní působí v ligovém mladším dorostu A. Jde o Dvořáčka, Kelblera, Rozmahela a gólmana Kotnoura.


 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu