11.11.2009, Miroslav Fuks

Vrzáčkovi ke spokojenosti schází tři body

Vrzáčkovi ke spokojenosti schází tři bodyPlánovaná jarní předehrávka proti Uničovu byla nakonec přesunuta do skutečného jara a tak „B“ tým FC Vysočina svůj podzim v MSFL zakončil tuto neděli porážkou v Bystrci. Naši mladíci přezimují se ziskem 17ti bodů na 12. příčce tabulky, přičemž dle tabulky pravdy jsou jedenáctí. Trenéra mužstva Josefa Vrzáčka jsme požádali o zhodnocení sezóny.

 
V létě jsme tvořili prakticky nový tým, když z dorostu přešlo hned 8 hráčů a Filip s L.Procházkou se vrátili z hostování. V kádru nám zůstalo málo zkušených fotbalistů. Tým prošel velice kvalitní letní přípravou, v níž jsme absolvovali 7 – 8 tréninků týdně a navíc jsme vždy odehráli 1 – 2 přátelské zápasy. Mistrovské zápasy nám však ukázaly, jak složitý je přechod z extraligového dorostu do třetiligové soutěže dospělých. Zejména z hlediska agresivity, zvládání osobních soubojů a v psychické odolnosti.

Odpovídá dosažený bodový zisk možnostem týmu?

Začátek soutěže jsme měli velmi složitý, neboť jsme ze čtyř zápasů hráli třikrát venku na hřištích velmi těžkých soupeřů – Uničova, Mutěnic a Frýdku-Místku. Po čtyřech kolech jsme tak měli pouze tři body za domácí výhru nad Břeclaví. Postupně se nám podařilo stabilizovat sestavu, zkušenostmi nám pomohli hráči z kádru „áčka“ a body jsme postupně začali sbírat. Současný bodový zisk není špatný, ale myslím si, že jsme měli na to, abychom měli o tři body více.

V čem vidíme největší přednosti a slabiny vašeho mužstva?

Současný tým má velice dobrou tréninkovou morálku a je hodně pracovitý. Naopak nám schází zkušenosti, což je však u juniorek normální. V tomto směru nám velmi pomohla velmi dobrá spolupráce s „áčkem“, ze kterého byli hráči stabilně uvolňováni nejen na ligové zápasy, ale i na tréninky.

Které zápasy se vám povedly a naopak?

Vysoko jsme prohráli v Uničově a ve Frýdku, ovšem v těchto zápasech jsme herně nepropadli. Více mne mrzí porážky v Zábřehu a naposledy v Bystrci, kde jsme zápasy nezvládli individuálně i týmově.

Naopak nejvýše stavím naše remízy doma se Znojmem a v Olomouc – 1:1 na HFK a 0:0 na Sigmě B. Až poté musím ocenit vysoké výhry ve Fulneku a nad Kroměříží či výhru na juniorkou Baníku.

Jak hodnotíte úroveň soutěže? Který tým postoupí do II. ligy?

V MSFL se mísí fotbalové technické týmy, jako je Znojmo, HFK Olomouc či ligové juniorky, s celky, které hrají hodně agresivně, důrazně a soustředí se na nakopávané míče. K těm náleží Uničov nebo Zábřeh. Každopádně celá soutěž představuje pro naše mladíky velmi cennou a důležitou fotbalovou školu, která bude těžkými záchranářskými pracemi pokračovat i na jaře. Doufám, že se mladící budou v týmu stále více prosazovat.

Nejvýraznější postupové ambice má už několik sezón Znojmo, které díky tomu hraje pod tlakem. Navíc by, podle mne, potřebovalo posílit defenzívu. Oproti tomu Uničov, Zábřeh nebo Frýdek-Místek nemají, co ztratit. Znojmo to určitě bude mít ještě složité. Navíc nejde zcela odepsat ani exdruholigový HFK Olomouc.

Jak jste byl spokojen s výkony hráčů z kádru prvního týmu?

Určitě nám pomohli, dali naší hře řád. Ať už to byly nárazové starty Grubera, Cahy, Šislera, Karlíka či Lovětínského nebo poměrně stabilní účast ze strany Simra, Vyskočila, Pešky a Cihláře.

Kteří hráči juniorky za podzimní výkony zaslouží ocenění?

Velký výkonnostní skok udělal Robin Demeter, který dobře zvládal roli krajního obránce i záložníka. Pozitivně musím hodnotit výkony stopera Petra Filipa. Jistě má stále co zlepšovat, ale své úkoly zvládal a navíc ze standardních situací vstřelil 4 důležité branky.

Počítáte, že se v zimní přípravě někteří hráči přesunou do „áčka“? Přijdou do juniorky členové kádru staršího dorostu?

Tyto posuny v současné době řeší ve spolupráci se sportovním manažerem Jinochem a trenérem „A“ týmu Urbanem. Ke změnám určitě dojde. Už v tomto mezidobí bychom chtěli v přípravných zápasech vyzkoušet některé dorostence. Navíc počítám s tím, že se do kádru juniorky vrátí hráči, kteří byli na hostování v divizi nebo v přeboru.

Hráčská bilance „B“ týmu FC Vysočina

Střelci: 4 - Filip, Vyskočil, 2 - Lovětínský, Simr, 1 - Chlup, Demeter R., Cihlář, Procházka L., Karlík, Kučera Z., Šisler.

Starty v utkáních: 15 - Filip, Chlup, Demeter R., Naniaš, 14 - Leligdon, 12 - Vyskočil, Procházka L., Šandera, 9 - Štěpanovský, 8 - Černý V., Peška, 7 - Cihlář, 6 - Lovětínský, Simr, Karlík, Krajíček, 5 - Drábek, Bambula, 4 - Kučera Z., Korčián, Benda, Netrda, Pikl, 3 - Šisler, Kopic, 2 - Caha, Dobrovolný, 1 - Gruber.

Odehrané minuty: 1350 - Filip, 1305 - Naniaš, 1215 - Chlup, 1062 - Vyskočil, 976 - Demeter R., 820 - Leligdon, 810 - Štěpanovský, 657 - Černý V., 630 - Cihlář, 623 - Procházka L., 550 - Peška, 540 - Karlík, 540 - Krajíček, 527 - Lovětínský, 501 - Simr, 360 - Kučera Z., 354 - Drábek, 353 - Korčián, 335 - Benda, 288 - Bambula, 255 - Šandera, 250 - Šisler, 180 - Caha, 112 - Netrda, 90 - Gruber, 79 - Kopic, 70 - Pikl, 25 - Dobrovolný.

Červené karty: 1 – V.Černý, Lovětínský.

Žluté karty: 5 – Naniáš, 4 - Filip, Vyskočil, 3 – Chlup, 2 – R.Demeter, Peška, 1 – Lovětínský, Bambula, V.Černý, L.Procházka, Štěpanovský, Karlík, Korčián, Šisler.


 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu